Health

Dit zijn de upcoming sporttrends van 2022

Dit zijn de upcoming sporttrends van 2022

In 2021 combineerden we sport al met mindfulness en sportten we meer thuis dan ooit, maar in 2022 zijn er nog meer trends die we gaan zien. Denk bijvoorbeeld aan indoor cycling, maar ook padel, aan een gloednieuwe sport die uit Spanje en Portugal is overgewaaid.

Dit zijn de sporttrends van 2022 - en je wilt er ongetwijfeld één proberen!

Sporttrends 2022 #1 - Indoor cycling 

Een feestje op je fiets en sporten tegelijkertijd, dat is indoor cycling. Rocyling is al onwijs populair in Amsterdam en in 2022 belooft de sport alleen nog maar populairder te worden. Indoor cycling wordt namelijk bestempeld als één van de meest opkomende sporten van het moment. Muziek aan, work-out buddy mee en fietsen maar! Laat die buikspieren maar komen.

Sporttrends 2022 #2 - Sporten in combinatie met mindfulness

Yoga is al een lange tijd populair. In 2022 zien we dat sporten en mindfulness steeds meer in elkaar over gaat lopen. Dat wordt ook wel holistisch sporten genoemd. Je richt je daarbij op de spieren in je lichaam, maar zorgt er ook voor dat je geest kalm is. Een sport die daar bij past, is bijvoorbeeld een mix van vinyasa yoga en yin yoga. Maar ook massages na een heftige work-out worden in 2022 steeds gebruikelijker. 

Sporttrends 2022 #3 - Online sporten blijft een ding

De motivatie om thuis te gaan sporten kan soms ver te zoeken zijn. Toch blijven work-outs voor thuis, zeker in combinatie met een personal trainer, populair. Door een stok achter de deur blijf je zo in beweging. En extra handig: als je thuiswerkt kun je prima een pauze houden door een work-out te doen zonder je huis uit te hoeven.

Sporttrends 2022 #4 - De HIIT work-out

Een écht heftige work-out, dat is HIIT. De High Intensity Interval Training is een work-out die kort duurt, maar behoorlijk zwaar is. Je hartslag knalt ongetwijfeld omhoog en je gaat hoe dan ook zweten, maar daarna ben je moe en voldaan. Een goede training als je even alles eruit wilt knallen en geen zin hebt in een uur lang fitness of hardlopen.

Sporttrends 2022 #5 - De nieuwe sport padel

Door de lockdowns raken we op onze hobby's uitgekeken. Hoe leuk is het dan om een nieuwe sport te ontdekken (en nieuwe sportkleding te kopen, natuurlijk)? Een populaire sport die uit Spanje en Portugal komt en groot begint te worden in Nederland is padel. Padel is een combinatie van tennis en squash. Je speelt het meestal 2 tegen 2 op een baan met glazen wanden. Een goede work-out én onwijs leuk om te doen, zeker als je een sportbuddy hebt.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top