Health

Waarom je jouw kopje koffie in de ochtend beter kan inwisselen voor thee

Waarom je jouw kopje koffie in de ochtend beter kan inwisselen voor thee

Een kop koffie is voor veel van ons een belangrijk onderdeel van onze ochtendroutine. Het helpt ons wakker te worden zodat we opgewekt aan onze dag kunnen beginnen. Maar wat nou als we je vertellen dat thee drinken veel meer voordelen heeft dan koffie?

Dit zijn alle redenen waarom thee drinken in de ochtend beter voor je is dan koffie.

Minder caffeïne 

Iedere koffieliefhebber is zich bewust van de grote hoeveelheid caffeïne die je binnenkrijgt door het drinken van koffie. Voor velen is dit ook de reden waarom het gedronken wordt. Alleen is het niet goed voor je om te veel caffeïne binnen te krijgen. Door thee te drinken kan je s'ochtends alsnog caffeïne binnen krijgen maar in kleinere hoeveelheden. Er zijn veel verschillende soorten thee die allemaal een andere hoeveelheid caffeïne bevatten. Dus wil je minder caffeïne binnenkrijgen maar heb je alsnog een kleine energie boost nodig? Thee is de oplossing!

Een sterk immuunsysteem

Dankzij de antioxidanten die terug te vinden zijn in thee, is het drinken ervan een goede manier om jouw immuunsysteem een boost te geven. Het drinken van een kop thee iedere ochtend kan dus erg positieve gevolgen hebben op jouw gezondheid op de lange termijn. Hierdoor wordt je namelijk minder snel ziek. Thee kan dus een enorme lifesaver zijn, letterlijk.

Gezonde tanden

Een bekend nadeel van koffie is dat je er gele tanden van kan krijgen. Thee kan juist goed zijn voor je tanden. Het drinken van thee verlaagt de kans op tandbederf en voorkomt dat je een slechte adem krijgt. 

Goede spijsvertering

Veel soorten kruiden die worden gebruikt in thee zijn erg goed voor de spijsvertering. Munt, kaneel en gember zijn voorbeelden hiervan. Deze kruiden kunnen op een natuurlijke manier problemen in de spijsvertering oplossen en voorkomen.

Egale huid

Het drinken van thee kan tot slot ook nog eens ervoor zorgen dat je huid rustiger wordt. Thee bevat namelijk verschillende stoffen die irritatie in de huid kunnen verhelpen. De theesoort waarbij je deze voordelen het beste kan zien, is groene thee. Groene thee heeft naast roodheid tegengaan ook anti-aging effecten en het kan zelfs je huid beschermen tegen de zon!

Beeld: pexels
Deel dit artikel
Back to top