Health

5 tips voor het aanschaffen van jouw eerste vibrator

5 tips voor het aanschaffen van jouw eerste vibrator

Of je nou op zoek bent naar een speeltje voor jezelf of iets wat jij en jouw partner samen gaan gebruiken, jouw eerste vibrator aanschaffen kan best spannend zijn. Er zijn zo veel verschillende soorten om uit te kiezen en dat kan enorm intimiderend zijn, dit snappen wij volkomen.

Daarom hebben wij voor jou de vijf dingen op een rijtje gezet waar jij rekening mee kunt houden tijdens het shoppen voor jouw eerste seksspeeltje. 

Zoek eerst uit wat jij fijn vindt

Wanneer jij op zoek gaat naar een vibrator is het handig om eerst te weten waar jij precies naar op zoek bent. Als je al redelijk wat ervaring hebt met masturbatie weet jij waarschijnlijk al wat jij lekker vindt. Als jij nog niet precies weet wat voor vibrator voor jou zal werken, moet je eerst hiernaar op zoek gaan. Leer jouw lichaam kennen en ontdek precies wat jij wel en niet fijn vindt. Op deze manier is het veel makkelijker om de vibrator uit te zoeken die jij prettig vindt om te gebruiken. 

Shop bij de juiste winkels

Je kan bij veel verschillende winkels vibrators kopen. Er zijn verschillende webshops voor, maar je kan ook terecht bij een seksshop of zelfs een drogisterij. Het is het beste om te shoppen bij een winkel die zich specialiseert in dit soort producten. Hierdoor kan jij er zeker van zijn dat jij een prettig product ontvangt wat precies doet wat het zou moeten doen. Houd ook rekening met het materiaal waar de vibrator van gemaakt is. Je kan het beste gaan voor een siliconen materiaal of een lichaamsvriendelijk rubber. Als het aankomt op welke soort winkel je het beste kan kiezen, kan je dit het beste laten afhangen van wat jij het meest comfortabel vindt. Een webshop biedt privacy en een breed assortiment terwijl een seksshop wat persoonlijker kan zijn maar misschien iets spannender is om naar binnen te lopen. Doe vooral wat jij aandurft.

Begin klein

Vibrators zijn te verkrijgen in allerlei soorten en maten. Wij raden aan om voor jouw eerste vibrator klein te beginnen. Tijdens het shoppen zal je waarschijnlijk erg veel vibrators tegen komen die er erg intimiderend uitzien. Laat dit jou vooral niet afschrikken. Kleine vibrators zijn vaak bedoelt om alleen de clitoris mee te stimuleren, dit is ideaal voor een beginner. Deze kleine apparaatjes zijn nog steeds sterk en misschien zelfs een klein beetje schattig. Een kleine vibrator is perfect om mee te beginnen en mee te leren wat je er allemaal mee kan en wat je lekker vindt. Wanneer jij er klaar voor bent dan kan jij altijd nog overstappen op een iets groter exemplaar.

Maak niet een te grote investering

Het is niet voor niks jouw eerste vibrator. De kans is groot dat je er na een tijdje nog een aan gaat schaffen. Maak dus niet een al te grote investering bij het kopen van jouw eerste vibrator. De kans bestaat dat de vibrator niet helemaal is wat je ervan verwachtte, of dat je toch liever een andere zou willen. Als je niet te veel geld uitgeeft bij de eerste aankoop zal jij je hopelijk minder schuldig voelen wanneer je deze gaat vervangen door een ander exemplaar. Bescherm dus jouw portemonnee en begin bij een budget proof vibrator. Je kan altijd nog upgraden.

Onthoud dat je altijd nog een andere kan kopen

We hebben het al vaker gezegd, maar sta stil bij het feit dat jouw eerste vibrator absoluut niet jouw laatste hoeft te zijn. De eerste vibrator die jij aanschaft hoeft absoluut niet degene te zijn die jij gaat gebruiken voor de rest van jouw leven. Kies tijdens het shoppen een apparaatje wat jou aanspreekt. Wanneer jij deze hebt gebruikt en behoefte hebt aan iets nieuws is het volkomen normaal om een andere aan te schaffen. Er zijn ontzettend veel verschillende interessante seksspeeltjes, jij hoeft je dus absoluut niet bij die ene te houden. 


Lelo Tiani Vibrator bij DeBijenkorf.nl

Beeld: Photo by Gabriel Matula on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top