Lifestyle

Dit is wat geen seks hebben met jouw lichaam doet

Dit is wat geen seks hebben met jouw lichaam doet

In elk van ons zit de biologische drang om ons voor te planten en daar hoort het hebben van seks bij. Het is daarom niet heel gek dat ons lichaam ons beloont om seksueel actief te zijn en dat het hebben van een aantal pandapunten effect heeft op ons lichaam.

Seks is goed voor ons en daarom is het van belang om zo nu en dan (hoe vaak jij het prettig vindt natuurlijk) van bil te gaan met je partner of met jezelf. Probeer die lust weer aan te wakkeren - als jij al een tijdje zonder zit -  en voorkom dat het volgende gebeurt met jouw lichaam!

Meer stress en spanning

Een lekker potje seks is een goede manier om jouw stress en spanningen in je lijf te verminderen. Je hersenen produceren het hormoon oxytocine en jouw endorfineniveau stijgt dankzij seksuele activiteiten. Oxytocine compenseert jouw overvloed aan cortisol, het hormoon die stress veroorzaakt.

Je immuunsysteem gaat achteruit

Een vrijpartij of een zelfbevredigingsessie zorgt ervoor dat jouw lichaam Immunoglobuline A produceert. Precies wat jij nodig hebt om de griep te bestrijden en vergelijkbare ziektes. Als jij twee keer per week seks hebt, produceer jij 30 procent meer van het antilichaam dan degene die al een tijdje zonder zit.

 

Minder snel nat worden

Je vagina is niet meer gewend om nat te worden na een tijdje zonder seks en moet daardoor eerst weer op gang komen. Tijdens de seks wordt het hormoon oestrogeen aangemaakt en dat is precies wat je nodig hebt om lubricated te worden. Vooral vrouwen boven de veertig hebben hier eerder last van, jongere vrouwen produceren vanuit zichzelf al veel oestrogeen.

Lagere libido

Je libido wordt lager omdat jouw lichaam er gewend aanraakt om niet seksueel gestimuleerd te worden. Zodra jij weer een keertje van bil gaat, kan dat zomaar weer omhoog schieten.

Meer moeite hebben met een orgasme

Het is normaal dat je niet (snel) kan klaar komen als jij een tijdje niet seksueel actief bent geweest. Geen zorgen, je lichaam moet gewoon weer even wennen! En wil je het allemaal wat spannender maken in de slaapkamer? Neem dan gewoon eens een kijkje bij een sexshop.

Beeld: Photo by We-Vibe WOW Tech on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top