Lifestyle

7 manieren om nat te worden en te blijven tijdens een vrijpartij

7 manieren om nat te worden en te blijven tijdens een vrijpartij

Seks is niet alleen maar fun and games. Vrijen kan veel vragen met zich meebrengen. Doe ik het wel goed? Vind de ander het fijn? Hoe moet ik masturberen? Wat voor seksspeeltje past bij mij? En nog veel meer.

Veel vrouwen denken dat ze de enige zijn met dit soort vragen. Niets is minder waar. Dit keer hebben we het over de vraag: Hoe zorg ik ervoor dat ik nat blijf? De volgende zeven tips kunnen jou hopelijk hierbij helpen.

1. Zorg dat je goed genoeg opgewonden bent

Het is moeilijk om nat te blijven als jij niet helemaal opgewonden bent. Voorspel is sowieso belangrijk om jezelf klaar te maken voor penetratie. Wanneer je tijdens de seks merkt dat je interesse afneemt, neem dan de tijd om je interne fantasieën uit te breiden of door jullie sessie nog geiler te maken. Zet erotische beelden, verhalen of muziek aan op de achtergrond. Laat je partner weten wat jou nat maakt als je dat nog niet bent. Zorg er ook voor dat je in de juiste mentale staat bent.

2. Doe eens wat anders

Een vast paringsritueel is heel normaal als je al een tijdje samen bent met je partner. Het kan één van de redenen zijn waarom jij niet nat blijft tijdens het vrijen. Iets nieuws proberen kan de oplossing zijn. Het hoeft niet per se een drastische verandering te zijn, iets subtiels toevoegen is ook goed. Verander van positie, probeer een andere plek uit, masturbeer met elkaar, of wissel penetratie af met orale seks. Door opeens iets nieuws te doen, kan jij extra excited raken en natter worden. Tip! Ontdek met elkaar of jij kan squirten!

 

3. Betrek erogene zones

Je clit en je G-spot zijn niet de enige plekken die jou vochtig kunnen houden. Opgewonden en nat blijven is makkelijker wanneer andere lichaamsdelen ook worden gestimuleerd. Vraag aan je lover om je te kussen, aan te raken, blazen, knijpen, kietelen, likken, masseren of te bijten waar jij je maar kan bedenken. Bijvoorbeeld bij je nek, je buik, je oorlellen, de binnenkant van je dijen, je tepels of op een andere plek wat goed voelt.

4. Blijf gehydrateerd

Let op wat je eet want voeding en drankjes kunnen ervoor zorgen dat je uitdroogt en dus niet goed nat kan worden. Drink van tevoren genoeg water en zorg dat je tijdens de sekssessie ook water bij de hand hebt.

5. Gebruik glijmiddel

Glijmiddel gebruiken tijdens seks is niets om je voor te schamen. Het kan ervoor zorgen dat jij voor een langere periode kan genieten en het kan ook helpen bij het weg nemen van eventuele pijn tijdens de seks. Het is helemaal niet raar als jij nattere en drogere periodes hebt. Lees het etiket als je het wil gebruiken in combinatie met condooms en seksspeeltjes.

6. Raadpleeg je huisarts

Als jij voor je gevoel abnormaal last hebt van 'droogte', kan dit liggen aan medische redenen, veranderingen in je hormonen of aan je medicatie. Raadpleeg je huisarts om achter de oorzaak te komen en het te kunnen oplossen.

7. Ga in sekstherapie

Als het niet aan de techniek ligt of aan je lichaam, kan het mentaal zijn. Wie weet heb jij behoefte aan betere communicatie met je partner, het verwerken van onzekerheden of een andere behoefte die eerst vervuld moet worden voordat jij echt opgewonden (en dus nat) kan worden.

Beeld: Photo by Max on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top