Lifestyle

Wat is squirten en hoe kan jij het leren?

Wat is squirten en hoe kan jij het leren?

Squirten, wat is het nu eigenlijk? Het kan zijn dat jij al wel eens spuitend bent klaar bent gekomen zonder dat jij dit wist. Is jouw dekbed wel eens heel erg nat geworden na een potje seks? Dan hebt je het waarschijnlijk wel eens meegemaakt.

Wij vertellen je wat squirten is en hoe jij het uit kan proberen!

Wat is squirten?

Wanneer we opgewonden zijn, worden wij vrouwen als het goed is nat. Dit is cervicale vloeistof en het komt ergens anders vandaan dan als we spuitend klaarkomen. Wat vrijkomt tijdens een vrouwelijke ejaculatie, komt uit de urinebuis.

Is squirten hetzelfde als klaarkomen?

Tijdens het klaarkomen kan je spuiten, maar het kan ook vóór een orgasme gebeuren. Het is dus niet hetzelfde. Bij de meeste vrouwen vloeit er vocht tijdens het squirten en de meeste zullen niet letterlijk 'spuiten'.

Kunnen alle vrouwen ejaculeren?

Het is niet duidelijk of elke vrouw kan squirten, dit is niet bewezen. Voor sommige vrouwen gebeurt het vanzelf, anderen hebben het geprobeerd en is het nooit gelukt. Er bestaan wel technieken voor. De juiste soort en hoeveelheid penetratie is belangrijk als het op spuitend klaarkomen aankomt. Daarnaast kun je het ook zelf proberen met een gebogen vibrator.

 

Waar komt het vandaan en wat is het?

Ook al komt de vloeistof van de plasbuis vandaan, is het niet per se urine. Er zit een spoor van urine in het squirt vloeistof, maar het is niet alleen maar plas. De vloeistof is doorgaans kleur- en geurloos en dat is niet zo bij urine. Het smaakt eerder zoet. Het bestaat uit verschillende vloeistoffen zoals opwindingsvocht, verdunde urine, baarmoederhalsslijm en prostaatvocht. Dit laatste, lijkt op wat er vrijkomt bij een mannelijke ejaculatie. Het komt van de klieren van Skene vandaan, deze zitten rond de opening van de urinebuis en staat bekend als 'de vrouwelijke prostaat'.

Hoe voelt squirten?

Heel erg nat! Het is doorgaans trouwens nooit meer dan een theelepeltje (vijf milliliter). Sommige vrouwen omschrijven het als een gevoel van persdrang en zeggen dat het anders voelt dan plassen. Andere vouwen weten niet eens dat ze het doen. Weer andere vrouwen zeggen dat het anders aanvoelt dan klaar komen.

Hoe kun je het proberen?

Om te squirten, is stimulatie bij de G-spot van belang. De G-plek is het geribbelde plekje die ongeveer drie tot vijf centimeter boven de ingang van de vagina zit. Sommige vrouwen kunnen er zelf niet bij of vinden het niet eens fijn. Het is handig om een gebogen dildo of vibrator te hebben. Je kan je lover jou ook laten vingeren. Het is belangrijk dat je dit pas probeert als je al heel opgewonden bent. Oefening baart kunst.

Squirten door penetratie

Met alleen penetratie is het ook mogelijk om te squirten. De standjes die hier het beste voor zijn is het hondjes-, boor-, amazone-, lepelrekje-, hotdog- en diepgrotje-standje. Maak je geen zorgen als het niet lukt.

Vergeet niet om een handdoek neer te leggen!

Beeld: Photo by Timur Romanov on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top