Lifestyle

3 redenen waarom jij geen orgasme kan krijgen

3 redenen waarom jij geen orgasme kan krijgen

Seks kan absoluut fantastisch zijn. Vrouwen kunnen ervan genieten om met zichzelf te spelen of juist enorm veel plezier beleven met hun lover. Misschien ook wel van allebei of van geen één van de twee. Je kan een laag libido hebben door een aantal redenen of het bereiken van een orgasme is juist het probleem.

Als jij moeite hebt met klaarkomen, kan een van de volgende redenen de oorzaak zijn.

Gebrek aan communicatie

Het is moeilijk om klaar te komen met alleen maar penetratie. Het kan heel frustrerend zijn dat je lover altijd klaarkomt maar jij niet. Wees niet bang om aan te geven wat jij fijn vindt en waardoor jij wel een climax kan bereiken. Sowieso is seks veel lekkerder al je er open met elkaar over kunt praten. Hij of zij zal vast blij zijn met jouw begeleiding tot jouw hoogtepunt. Een relatietherapeut kan jullie helpen om de communicatie skills te verbeteren.

Weet jij zelf niet wat je lekker vindt? Misschien is het een goed idee om eerst met jezelf te experimenteren. Je kan je eigen handen en vingers gebruiken maar een eerste vibrator aanschaffen kan ook precies zijn wat jij nodig hebt. Een speeltje gebruiken tijdens de seks om jouw clitoris of g-spot te stimuleren is nooit een gek idee! Wil je voor ultiem genot gaan? Dan is het nieuwste seksspeeltje van LELO misschien wat voor jou: de ENIGMA. Het bijzondere aan de ENIGMA is namelijk de dubbele werking van deze sonische-golvenstimulator waardoor je zowel vaginaal als clitoraal een orgasme kan ervaren.

 

Fysieke gezondheid

Sommige vrouwen hebben nu eenmaal meer moeite met het krijgen van een orgasme of zijn nog nooit klaargekomen. Naast dat jij wellicht moet experimenteren met jezelf en je partner, kan het zijn dat je lichaam je tegenhoudt. Pijn of ongemak ervaren tijdens het vrijen kan in de weg staan. Ook het gebruik van medicijnen kan er iets mee te maken hebben. Iedereen verdiend het om te kunnen genieten van seks, schaam je dus niet om professionele hulp te vragen.

Je mentale staat

Seks kan iets heel mentaals zijn voor vrouwen. Wanneer we gestresst, gespannen en bezorgd zijn dan is het normaal om geen of een lage sex drive te hebben. Ook de pandemie waarin we zitten kan onze mentale gezondheid beïnvloeden. Hoe we ons mentaal voelen, heeft invloed op hoe wij seksueel functioneren en hoe veel wij ervan genieten. Maak een afspraak bij je huisarts als je het gevoel hebt dat jouw mentale staat gevolgen heeft voor de kwaliteit van jouw leven.

Beeld: Photo by Dainis Graveris on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top