Wedding

7 x de allerleukste manieren om een huwelijks jubileum te vieren

7 x de allerleukste manieren om een huwelijks jubileum te vieren

Een huwelijksjubileum betekent feest! Partners vieren de dag dat zij een bepaald aantal jaren getrouwd zijn. Zo is er het koperen huwelijk bij een jubileum van 12½ jaar, en een zilveren huwelijk bij 25 jaar. Da's niet niks! Maar hoe vier je zo'n gelegenheid nou op een leuke, originele manier?

Vanuit traditie is het gebruikelijk om tijdens een jubileum cadeaus te geven aan de gelukkigen, bestaande uit een bepaald materiaal. Zo is een geschenk van koper geschikt voor 12½ jaar, en zilver bij een jubileum van 25 jaar. En wanneer een stel 50 jaar getrouwd is? Dan gaan we natuurlijk voor goud!

Sinds het geregistreerd partnerschap is ingevoerd in Nederland, worden hier ook steeds meer feestelijke vieringen aan gekoppeld. Bijvoorbeeld wanneer een stel twee jaar officieel samenwoont, of vijf jaar bij elkaar is. 

1. Een weekendje weg

Liever geen groot feest organiseren, maar wil je jouw huwelijksjubileum niet voorbij laten gaan? Dan is een weekendje weg een leuk idee. Boek een citytrip met je partner, of ga samen op staycation in eigen land. 

2. Een exclusief feestje

Pak je het liever groots aan? Dan organiseer je natuurlijk een exclusief feest speciaal voor familie en dierbaren. Huur een locatie, bedenk een thema en dresscode en pak flink uit: dit jubileum mag gevierd worden! 

3. Een intiem feest

Geen behoefte aan een knalfuif maar wil je het behalen van je jubileum wél graag vieren? Organiseer dan een intiem feestje, bijvoorbeeld met het gezin. Bedenk een activiteit die jullie allemaal leuk vinden en trek erop uit om deze heugelijke gebeurtenis te vieren. 

4. Dineren met dierbaren 

De klassieker: het etentje. Geen lege zaal die nog aangekleed moet worden, dansvloer en gênante ooms en tantes die losgaan met hun danspasjes. Met een chique diner in een fijn restaurant zit je altijd goed. Jullie gaan gezamenlijk lekker dineren om het jubileum te vieren! 

5. De vakantie

Het is feest, en daar plak je lekker een vakantie aan vast! Onze tip: boek een reisje Toscane samen met je partner of met het gezin en organiseer vanuit jullie accommodatie leuke dagtrips. In deze omgeving zou je bijvoorbeeld perfect een wine tasting kunnen doen...Als dát niet in de smaak valt!

6. Het thuisfeestje

Een locatie, thema, dresscode en gastenlijst iets teveel van het goede? Dan organiseer je gewoon lekker een feestje bij je thuis. Maak er een mooie setting van door gebruik te maken van mooie decoratie en een fijne tafelsetting. Je kunt ervoor kiezen om meerdere gangen te koken of voor een buffetsetting met lekkere hapjes. 

7. Just the two of us

Jullie jubileum, jullie feestje. Vier het samen met je partner en bedenk bijvoorbeeld beide iets leuks voor elkaar, zodat jullie een verrassing voor elkaar hebben. Een uitje zoals een concert, een diner, een reisje of een lief geschenk zullen het waarschijnlijk wel goed doen ;).

 

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top