Wedding

De leukste manieren en plekken om iemand ten huwelijk te vragen

De leukste manieren en plekken om iemand ten huwelijk te vragen

Iemand ten huwelijk vragen is behoorlijk spannend. Je wil van tevoren wel een goed plan hebben. Het moet origineel, persoonlijk en romantisch zijn. Dat kan best een uitdaging zijn. Daarom hebben wij voor iedereen die wat inspiratie nodig heeft een aantal ideeën voor een romantisch huwelijksaanzoek op een rijtje gezet.

Lees ook: De meest bijzondere locaties voor de huwelijksreis

Onder de sterrenhemel

Vraag je partner op een romantische avondpicknick om samen naar de sterren te kijken. Neem een heerlijk gevulde picknickmand mee en zet romantische muziek aan. Dit is een romantische setting en perfect voor iemand die graag een intiem aanzoek wil doen. In Nederland zijn er helaas niet altijd veel sterren te zien, hou hier dus wel rekening mee. Het is ook leuk om een weekendje weg te plannen naar een plek met meer kans op een sterrenhemel. Wanneer je je partner dan ten huwelijk vraagt is het nog magischer.

Tijdens zonsondergang

Is het strand een speciaal plekje voor jullie? Dan is een huwelijksaanzoek tijdens een zonsondergang op het strand een geweldig idee. Het is ook gelijk een mooie foto setting. Een fotograaf inhuren is dus ook een goed idee.

Remake jullie eerste date

Misschien hebben jij en je partner een onvergetelijke eerste date gehad. Dit nog een keer overdoen voor je aanzoek is super romantisch. Ga bijvoorbeeld terug naar de locatie van jullie eerste date. Was jullie eerste date in een restaurant, bestel het eten dat jullie toen ook aten. Dit laat zien dat je die date na al die tijd niet bent vergeten, wat het nog romantischer maakt. Het is ook leuk om naar de plek te gaan waar jullie voor het eerst zeiden dat jullie van elkaar houden.

Vraag je partner ten huwelijk op een bootje

Nederland heeft veel plekken waar je makkelijk een bootje huurt. Kies de plek aan die jou het meest aanspreekt, of bedenk wat je partner zou willen. Vaar weg van de menigte om een intiem aanzoek te doen. Zorg wel dat het bootje groot genoeg is om op een knie te gaan. Je wil niet halverwege van het bootje struikelen. Hoewel het dan wel een onvergetelijk aanzoek is.

Speurtocht

Is jouw partner net Sherlock Holmes? Maak het aanzoek dan een speurtocht. Bezoek jullie favoriete plekken tijdens deze speurtocht en eindig het met het huwelijksaanzoek. Een leuk idee is om telkens letters of woorden te verzamelen die uiteindelijk: ‘wil je met me trouwen’ spellen. Het is origineel en je maakt er echt een dagje van.

Maak een video

Een grappige, romantische video over jullie is hoe dan ook leuk om te hebben en wat jullie allemaal hebben beleefd. Het is ook de perfecte manier om op een persoonlijke manier je partner ten huwelijk te vragen. Eindig de video bijvoorbeeld met 'draai je om' en dan zit jij op één knie achter je partner. Hoe leuk is dat? Dan heb je ook altijd de video om het aanzoek te herleven.

Beeld: istockphoto.com
Deel dit artikel
Back to top