Wedding

Je beste vriendin gaat trouwen; even wat handige tips!

Je beste vriendin gaat trouwen; even wat handige tips!

Here comes the bride! Je beste vriendin is verloofd; mega leuk natuurlijk, maar wat komt er allemaal kijken bij een bruiloft? Als je zelf getrouwd bent dan weet je dat dat een hele hoop is. Ook als je zelf niet getrouwd bent, kan jij je vriendin bij het hele proces ondersteunen!

De bruiloft van je beste vriendin is een bijzondere dag voor jullie allebei. Daarom hebben wij een lijst opgesteld met dingen waarmee jij je vriendin kunt helpen in aanloop naar de grote dag

Plannen

Er komt heel veel kijken bij het organiseren van een bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een dag, het uitzoeken van de locatie, het bedenken van de menukaart en het opstellen van de gastenlijst. Als je merkt dat het even teveel wordt voor je vriendin, én je het leuk vind om te organiseren en plannen, kan je haar zeker ondersteunen in dit proces. Zoek een taak waar je goed in bent, zoals het maken of regelen van de aankleding, en vraag aan de bruid of je daarbij kunt helpen.

Say yes to the dress

Het uitzoeken van de perfecte jurk mag natuurlijk niet ontbreken. Jij als beste vriendin weet als geen ander wat de smaak van je bestie is. Vanzelfsprekend geef jij je mening over welke jurk het beste past bij je vriendin. Van ivoor tot blush, van zeemeermin tot a-lijn; jouw mening is belangrijk voor je vriendin. Laat haar duidelijk weten welke haar mooi staat en welke minder jouw voorkeur heeft. Let goed op haar reactie; het is haar dag en haar jurk. Uiteindelijk mag ze zelf kiezen!

Nog een paar nachtjes slapen…

De bruiloft kan natuurlijk niet plaatsvinden zonder een passend vrijgezellenfeest. Ben je geen ster in het bedenken en organiseren van de perfecte bachelorette party? Op internet zijn er meer dan genoeg creatieve ideeën voor vrijgezellenfeesten te vinden. Maak er een onvergetelijke dag van vol met leuke uitjes. Ga je voor actieve spellen, zoals paintball of lasergame? Of kies je voor wat rustigers zoals een workshop schilderen of wellness? Verras je vriendin met een leuke dag vol met allemaal gekke activiteiten die je nooit meer zal vergeten!

The big day!

De grote dag is aangebroken; je vriendin gaat trouwen. Wat kan je beter wel en beter niet doen op deze dag? We hebben als afsluiter een aantal do’s and don’ts opgesteld voor de bruiloft van je beste vriendin.

Do: helpende hand

Help je vriendin met praktische zaken die geregeld moeten worden. Is de fotograaf er nog niet? Pak dit op en zorg dat je deze even belt. Probeer ook vragen van gasten of andere leveranciers, zoals de bloemist of catering, te beantwoorden. Hoe meer van dit soort praktische zaken geregeld worden door vriendinnen, hoe meer de bruid zich kan focussen op haar grote dag

Do: pep talks

Overladen met allerlei emoties kunnen er twijfels optreden bij de bruid; is de jurk wel perfect, is alles wel goed geregeld, heeft iedereen het wel naar zijn zin? Bied een luisterend oor en probeer de twijfels weg te nemen. Het is tenslotte een prachtige dag waar zij alleen maar van moet genieten!

Don’t: aandacht naar je toe trekken

Er zijn maar twee personen waar de volledige aandacht naar toe mag gaan deze dag: de bruid en haar aanstaande. Let er bijvoorbeeld op dat je geen witte outfit kiest. Alleen de bruid mag wit dragen op deze dag. Ook andere extravagante outfits laat je beter in je kast hangen. Je mag er zeker prachtig uitzien, maar dat mag niet ten koste gaan van de bruid.

Don’t: losgaan met drank

Het is zeker niet de bedoeling dat jij als beste vriendin compleet dronken op het bruidsfeest van je vriendin staat. Je mag het absoluut naar je zin hebben, maar bedenk dat de bruid het middelpunt moet blijven. Houd daarom het gebruik van alcohol binnen de perken; de bruiloft van je beste vriendin is niet het moment om met die ene leuke neef van haar te flirten.

Beeld: Photo by Leonardo Miranda on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top