Wedding

Zo geef je kinderen een plaats in je bruiloft zónder dat ze jouw spotlight overnemen

Zo geef je kinderen een plaats in je bruiloft zónder dat ze jouw spotlight overnemen

Heb je kinderen maar wil je niet dat de focus meer op hen ligt dan op jou? Het is natuurlijk jullie bruiloft, maar je wil de kinderen er ook graag bij hebben. Super schattig als ze de ringen komen brengen, maar het kost wel meer moeite om dit goed te regelen. Zo betrek je de kinderen bij jouw speciale dag, zonder teveel aandacht te trekken.

Huur een oppas in

Er zijn tegenwoordig oppasbedrijven die speciaal de oppas regelen bij bruiloften. Zo hoeven jullie en de gasten geen extra oppas te regelen en komt iedereen naar de ceremonie. De oppas let op de kinderen, speelt met ze en geeft ze te eten. Ook letten zij op de tijd, zodat als één van de kids in de ceremonie is verwerkt, dat ze er op tijd zijn en klaar zijn om hun taak uit te voeren. Geef vooral van tevoren aan wat jij graag wil voor jouw kinderen. Slaapt hij veel? Heeft ze juist veel tussendoortjes nodig? Regel van tevoren dat iedere ouder een formulier invult met bijzonderheden en punten om op te letten zodat ook dat vlot verloopt. Je wil natuurlijk niet dat een ouder middenin de ceremonie weggaat omdat hun kind niet luistert.

Geef de kinderen een eigen ruimte

Heeft jullie trouwlocatie genoeg ruimtes over? Huur dan een extra zaal en tover het om tot een speelparadijs! Speelgoed, spelletjes, van alles dat de kinderen mogelijk leuk vinden, is hier te vinden. Zorg ervoor dat ze zich vooral niet vervelen. Als ze zich namelijk vervelen, slaan die blije gezichtjes om in verveelde gezichten die niets meer leuk vinden. Dat is het laatste dat je wil. Verder is het belangrijk dat er een plek is waar de kinderen rustig slapen. Voor veel jonge kids is een dutje belangrijk. Let er daarom op dat de ruimte ook rustig is. Als ze slapen in dezelfde ruimte als de andere spelende kinderen, gaat het dutje minder soepel dan als het rustig is.

Laat ze alleen opkomen als het nodig is

Kinderen de hele dag op een stoel laten zitten is niet het beste idee. Veel kids hebben moeite met stilzitten en beginnen te wiebelen, te staan en rond te lopen. Om dit te voorkomen laat je de kinderen alleen komen als het nodig is. Bijvoorbeeld bij de kus, het brengen van de ringen of het gooien van rozenblaadjes. Jonge kids begrijpen toch nog maar weinig van de hele gebeurtenis. Voor de foto’s en het feest ná de ceremonie zijn de kinderen natuurlijk weer welkom. Het is tijd om te feesten en, laten we eerlijk zijn, daar zijn jonge kinderen best wel goed in. Ze komen met de gekste dancemoves en geven het feest net meer gezelligheid.

Lees ook: De 5 mooiste trouwlocaties in eigen land

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top