Wedding

Ga jij trouwen in de hete zomer? Hier zijn 5 tips

Ga jij trouwen in de hete zomer? Hier zijn 5 tips

Een bruiloft met heerlijk weer, wie wil dat nou niet? Prachtige foto’s met golden hour licht, gasten met korte zomerse jurken en heerlijk fruit als snacks. Een bruiloft in de zomer klinkt perfect, toch zijn er dingen waar je rekening mee houdt. Zweten, insecten en verbrande gasten je wil niet dat de mooiste dag van je leven door dit soort dingen verpest wordt. Dat laten wij natuurlijk niet gebeuren. Daarom hebben wij 5 tips voor jouw hete zomer bruiloft.

Lees ook: Zo geef je kinderen een plaats in je bruiloft zónder dat ze jouw spotlight overnemen

Passende goodiebag

Een goodiebag is altijd leuk om te krijgen. Geef je gasten een goodiebag met spullen die ze tijdens de bruiloft gebruiken. Denk aan waaiers, zonnebrand en aftersun. Dit is misschien een beetje prijzig, maar daar hebben we ook een tip voor. Koop kleine plastic containers voor het aantal gasten je hebt. Deze vul je dan makkelijk met één of twee flessen zonnebrand en aftersun. Deze personaliseer je door bijvoorbeeld de naam van de gast op de containers te schrijven. Als je dit te veel moeite vindt zijn er ook kleine zonnebrandflesjes te koop. Water is ook altijd handig om in een goodiebad te stoppen.

Zomer trouwoutfit

Een zomer bruiloft is ook een hete bruiloft. Hou dit in gedachte bij het uitkiezen van je trouwjurk- pak. Een jurk zonder mouwen of luchtige mouwtjes past goed bij zomers weer. Een pak met dikke stof is veel te warm, daar krijg je zeker zweetplekken in. Denk eraan om een linnen pak te nemen, dit is een lekker luchtig materiaal.

Schaduwplek

Wanneer je buiten trouwt en de zon schijnt, zijn schaduw plekken een must. De plekken van je gasten bijvoorbeeld, probeer ze zoveel mogelijk schaduw te geven. Dat waarderen de gasten die snel verbranden zeker. Een bruiloft bij een plek met veel bomen is hier een goed idee voor. Dit is mooi, zomers en biedt schaduw.

Insecten

Bij een zomerse buitenbruiloft komen jammer genoeg ook insecten voor. Wanneer jouw bruiloft volledig buiten is en je daar dus ook gaat eten en feesten, komen er al helemaal insecten op af. Insectenspray is dus een must have, misschien ook goed voor in de goodiebag. Als je buiten eet, bedek dan het eten. Je denkt misschien: “Dat ziet er lelijk uit en is onhandig, zeker als het met plastic moet”. Geen zorgen, er zijn erg mooie insecten kappen. Deze is bijvoorbeeld het is wit, helemaal in trouwstijl en heeft een kanten randje. Je pakt het makkelijk op en zet het makkelijk weer terug op het eten.

Vliegenkap

Mesh vliegenkap

Geniet van je bruiloft

Jouw bruiloft is natuurlijk de mooiste dag van je leven. Het belangrijkste dat je doet is genieten. Maak je niet te druk om het warme weer, maar wees blij dat je mooi weer hebt bij je bruiloft. Deze tips helpen in ieder geval om een aantal zorgen bij een warme zomer bruiloft weg te halen.

Beeld: istockphoto.com
Deel dit artikel
Back to top