Wedding

Checklist bruiloft: deze 8 dingen moet je niet vergeten wanneer je bent uitgenodigd

Checklist bruiloft: deze 8 dingen moet je niet vergeten wanneer je bent uitgenodigd

De zomer is het hoogseizoen voor bruiloften en het is dus goed mogelijk dat jij binnenkort een bruiloft op de planning hebt staan. Omdat je waarschijnlijk al genoeg aan je hoofd hebt ter voorbereiding, is het makkelijk om een aantal dingen te vergeten. Vandaar dat wij een handige 'bruiloft checklist' hebben opgesteld. Zo heb je al de benodigdheden voor een bruiloft op een rijtje!

Een bruiloft is niet iets wat je elke dag meemaakt, dus het is best begrijpelijk dat je niet zo goed weet waar je allemaal rekening mee moet houden. Om je een eindje op weg te helpen hebben wij de meest handige tips daarom opgezocht. 

1. Hét huwelijkscadeau

Waarschijnlijk wil je een mooi huwelijkscadeau aan het bruidspaar geven. Het cadeau staat dan ook bovenaan je checklist bruiloft, want deze wil je beslist niet vergeten. Soms heeft het bruidspaar een lijstje opgesteld met wensen, wat het voor gasten extra makkelijk maakt om een passend cadeau te kiezen. In dit artikel vertellen we je hoeveel je zou moeten uitgeven aan een huwelijkscadeau, en welke dingen je hierbij moet meerekenen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door THE WEDDING BLISS (@theweddingbliss) op

2. Extra paar schoenen

Op je checklist bruiloft mag een mooi paar schoenen natuurlijk niet ontbreken. Hakken staan prachtig bij je feestelijke outfit en waarschijnlijk heb je al een mooi paar uitgezocht. Omdat een bruiloft een hele dag duurt en er aan het eind van deze dag gefeest en gedanst wordt, gaan je voeten comfort nodig hebben. Om te voorkomen dat jij niet meer met de voetjes van de vloer kan op de dansvloer 's avonds, is het handig om een extra paar platte schoenen mee te nemen. 

3. Redders in nood

Heb je toch blaren gekregen van het lopen op hakken? Geen probleem, wanneer je wat blarenpleisters in je tas hebt gestopt. Vergeet deze dus niet af te vinken van je checklist bruiloft, je weet maar nooit wanneer je ze nodig hebt! Tip: voel je na het aantrekken van dat ene mooie paar hakken al wat plekjes waar extra veel druk op staat? Doe preventief alvast een blarenpleister op deze plekken. 

4. Draag deze kleuren niet

Wanneer je bent uitgenodigd voor een bruiloft, denk je waarschijnlijk het eerst aan wat je aan zal trekken. Het bruidspaar is natuurlijk prachtig, maar ook van de gasten wordt verwacht dat ze hun best doen op hun outfit. Een belangrijke regel hierbij is natuurlijk dat je zowel zwart als wit ontwijkt. Deze kleuren zijn een no go, maar gelukkig blijven er dan nog heel wat kleuren over die je wél mag dragen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door THE WEDDING BLISS (@theweddingbliss) op

5. Iets om je warm te houden

Tijdens een zomerbruiloft is het overdag waarschijnlijk wel een aangename temperatuur, maar 's avonds kan het flink afkoelen. Je wilt het natuurlijk niet koud krijgen, dus zorg ervoor dat je een fijne sjaal of passend jasje bij je hebt. Waarschijnlijk zullen andere bruiloftsgasten in de loop van de dag ook wat aanpassingen maken aan hun outfit, zoals platte schoenen of iets tegen de kou. Je zult dus niet de enige zijn. 

6. Settingspray

Op een speciale dag als deze wil je natuurlijk dat je make-up goed blijft zitten. Omdat je waarschijnlijk best wat aandacht hebt besteed van je make-uplook, wil je dat het ook zo mooi blijft. Vergeet daarom niet wat settingspray te gebruiken voordat je de deur uitgaat, en eventueel opnieuw nadat je je make-up hebt bijgewerkt. Zo blijft je make-up de hele dag door mooi, met hooguit een kleine touch up tussendoor. 

7. Fris de dag door

Tijdens een dag lang feesten bestaat er natuurlijk de kans dat je flink gaat zweten. Zeker met een zomerbruiloft is de kans groot dat je je aan het eind van de dag niet meer zo fris voelt. Je wilt dan ook zeker niet je deodorant vergeten. In dit artikel hebben we de beste deodorants op een rijtje gezet voor wanneer je écht flink zweet. Dit zijn je redders in nood. Ben je meer fan van natuurlijke verzorgingsproducten? Dan hebben we ook een tiplijst met de allerfijnste natuurlijke deodorants. 

8. Mini flacon zonnebrandcrème

Een zonnebrandcrème mag natuurlijk niet ontbreken. Zeker tijdens een buitenbruiloft is dit extra belangrijk, want het laatste wat je wilt is verbranden tijdens een bruiloftsfeest. Niet vergeten in je tas te stoppen dus, die zonnebrandcrème. Ga voor een mini flacon zodat je altijd een flesje bij de hand hebt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door THE WEDDING BLISS (@theweddingbliss) op

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top