Lichaamsverzorging

5 x de allerbeste 'deodorants' voor als je echt enorm last hebt van zweten

5 x de allerbeste 'deodorants' voor als je echt enorm last hebt van zweten

Het kan zijn omdat het simpelweg genetisch bepaald is of omdat je gewoon niet zo lekker in je vel zit. Misschien eet je verkeerd of kom je enorm slaap tekort. En het kan ook zo zijn dat je er nog niet achter bent wat de reden is dat je overmatig zweet. Eén ding wat wel zeker is, is dat je het waarschijnlijk niet fijn vindt dat je last hebt van klotsende oksels.

De zoektocht naar én de oplossing van de reden(en) van veelvuldig zweten zijn natuurlijk super belangrijk maar totdat je dit hebt gedaan, is een korte termijn redmiddel wel zo fijn. Enter deodorant of een antiperspirant. Die eerste naam ken je vast en zeker, die tweede heb je misschien wel eens voorbij zien komen en daarbij gedacht 'o, dat is gewoon een andere naam voor hetzelfde goedje'. Fout!

 

Een deodorant stopt het zweten niet maar pakt de bacteriën aan en de geur op de huid. Een antiperspirant stopt het zweet al voordat het je huid uitkomt door als het ware kleine propjes in de zweetklieren te creëren. Welke manier van zweet reguleren voor jou het beste is, is natuurlijk afhankelijk van wat jij de grootste ergernis vindt: de geur of de natte oksels. 

Producten waarvan wij weten dat ze gewoon heel goed werken als je last hebt van zweten, vind je hieronder. Wellicht hebt je al een paar geprobeerd en misschien zit er een nieuwe tussen voor je. Hoe dan ook, het is het proberen zeker waard als je daarmee het overmatig zweten én de geur kunt voorkomen.

Bekijk de best werkende deodorants en antiperspirants hieronder!

 

Odorex Extra Dry Lotion bij Bol.com

Rexona Women Maximum Protection Deodorant Stick Clean Scent 45 ml bij Bol.com

Syneo 5 Anti-Transpirant - 30 ml - Deodorant bij Bol.com

Clinique Roll On Antiperspirant Deodorant bij Douglas.nl

Lancôme Bocage Roll-On Deodorant bij Douglas.nl

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top