Beauty

Zo voorkom je dat je direct na het douchen gaat zweten

Zo voorkom je dat je direct na het douchen gaat zweten

Lekker een douche nemen na een warme dag. Toch is dit niet altijd even een pretje. Vaak zweet je gelijk al na de douchebeurt. Je kan eigenlijk de hele dag wel onder de douche gaan staan, want je wilt afkoelen en vooral het zweet afspoelen. Maar hoe kan het dat we meteen gaan zweten? Gelukkig kunnen we hier wat aan doen.

Zweten na het douchen 

Op een warme zomerse dag sta je het liefst de hele dag onder de douche om maar dat zweet van je af te spoelen en vooral lekker af te koelen. Maar als je telkens een spontane zweetaanval krijgt, dan heeft die douchebeurt weinig zin. Na het douchen blijft er water achter op je huid en je haren en dit warmt zich weer verder op. Dit in combinatie met verhoogde luchtvochtigheid in de badkamer, zorgt ervoor dat we gaan transpireren. Verschrikkelijk! Wat kunnen we hier nu tegen doen?

 

Halfuur wachten

Heb je net gesport en wil je graag douchen? Wacht even een halfuurtje. Ga bijvoorbeeld in de buurt van een ventilator of airco zitten. Zo kan je lichaamstemperatuur wat zakken tot een normale temperatuur en is de kans op zweten een stuk kleiner na het douchen. Wel zo fijn toch?

 

Temperatuur water verlagen

Misschien is het verstandig om je temperatuur van het water te verlagen tijdens de zomerse dagen. Je hoeft natuurlijk niet onder een ijskoude douche te staan, maar een iets lagere temperatuur is wel zo fijn. Je lichaam kan zo op een rustige manier afkoelen. Je lichaam heeft ongeveer tien seconden nodig om aan de nieuwe temperatuur te wennen. Daarna kun je mooi aan de knop draaien hoe koud of warm je het water wilt hebben. Zodra jij je haren gaat uitspoelen, zet dan de kraan ook wat koeler. Dit is niet alleen beter voor je haar, maar zo voorkom je dat je gelijk zwetend de douche uitkomt.

 

Ventileren

Door de luchtvochtigheid in de badkamer, ga je vaak snel transpireren na het douchen. Om de hitte uit de badkamer te krijgen, kun je het raam tijdens of na het douchen het beste openzetten. Zo kan warme lucht uit de badkamer gaan. Je kan er ook voor kiezen om zo snel mogelijk uit de badkamer zien te komen of je houdt een nat washandje tegen je gezicht. Zo krijg je de temperatuur wat meer onder controle en ga jij minder snel zweten. Dat is nou precies hetgeen wat we willen. Zeg maar dag tegen het zweten.

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Vriendin.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top