Lichaamsverzorging

Deze veelgemaakte fout onder de douche kan acne veroorzaken

Deze veelgemaakte fout onder de douche kan acne veroorzaken

Onder de douche hebben we allemaal een vaste routine. Je doorloopt al je stappen op een manier die jij fijn vindt en op een volgorde die je al lang aanhoudt. Je staat er waarschijnlijk niet vaak bij stil, maar de volgorde waarin je je producten onder de douche gebruikt, kan invloed hebben op je huid. Dit is dan ook waarom je deze fout niet moet maken.

Conditioner als laatste stap

Veel meiden herkennen het wel: je stapt de douche in en begint met het wassen van je haar. Vervolgens breng je conditioner aan en ondertussen voer je andere nodige stappen uit zoals scheren en het wassen van je gezicht en lichaam. Hierdoor geef je je conditioner genoeg tijd om goed in te trekken. Dit is hartstikke goed om te doen, want je conditioner kan veel beter z'n werk doen als het genoeg tijd heeft om in te trekken. Toch raden we je aan om de volgorde van je stappen net iets te veranderen. Je conditioner als laatste uitspoelen kan namelijk acne veroorzaken.

Hoe veroorzaakt conditioner acne?

Conditioner is vaak een wat dikkere crème. Wanneer je dit uitspoelt lopen er restanten van je conditioner over je lichaam. Als je dit niet van je lichaam af wast met water en zeep, kan dit verstopte poriën veroorzaken. En wat is het gevolg van verstopte poriën? Puistjes! Conditioner kan hardnekkig zijn wanneer je het van je lichaam wil verwijderen, het spoelt niet zomaar van je af als je onder de douche staat. Dit is dus waarom je conditioner uitspoelen nooit de laatste stap van je doucheroutine zou moeten zijn.

Hoe moet het wel?

Om te voorkomen dat je last krijgt van acne op je lichaam, raden we aan dat je de volgorde van je doucheroutine iets verandert. Bewaar het uitspoelen van je conditioner niet voor de laatste stap. Laat het wassen van je lichaam juist de laatste stap zijn. Zorg ervoor dat je extra goed schoonmaakt op je rug, in je nek en op je borst, waar de meeste restanten van je conditioner waarschijnlijk zitten. Als je graag je conditioner wil laten intrekken onder de douche, maar je tijd wel nuttig wil inzetten, kun je in de tussentijd bijvoorbeeld je lichaam scrubben of scheren waar dit nodig is. Zodra je je haar goed hebt uitgespoeld, kun je overgaan op het wassen van je lichaam en hiermee je doucheroutine afsluiten.

@dermguru Everything shower (and actually any shower) should never end with rinsing your conditioner. ALWAYS cleanse your body and face as the final step! #EverythingShower #Bacne #ShowerTok #acne #ChestAcne #Dermguru #DermTok ♬ original sound - habz.fx
Bron: Self
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top