Haarverzorging

6 dingen die kunnen gebeuren als je je haar niet wast

6 dingen die kunnen gebeuren als je je haar niet wast

De afgelopen jaren is de 'no poo' trend razend hard gegroeid. Steeds meer vrouwen gaan op zoek naar alternatieven voor shampoo of stellen hun wasbeurten langer uit. Daar zitten veel voordelen aan, maar over de nadelen horen we eigenlijk maar weinig. Toch zijn die er wel. Shampoo is namelijk niet voor niets ontwikkeld. Wij zetten 6 nadelen van het wassen zonder shampoo op een rij.

1. Ingegroeide haartjes

Ingegroeide haartjes kunnen niet alleen op je benen of in je bikinilijn ontstaan, maar ook op je scalp. Dat dan gebeuren door een opeenhoping van olie en producten. Hoe langer je het wassen van je haar uitstelt, hoe meer product er blijft zitten, waardoor je poriën verstopt raken en haartjes kunnen ingroeien.

2. Je trekt vuil aan

Hoe meer olie er in je haar zit, hoe meer stof en vuiltjes je aantrekt. Wellicht denk je dat je roos hebt, maar waarschijnlijk is dit gewoon stof.

3. Je trekt geuren aan

Naast dat je veel stof aantrekt, houdt je olie-achtige haar ook veel sneller geuren vast. Dat is leuk als je naar je favo parfum ruikt, maar na een dagje zwoegen in de stad zal je haar ook aroma's hebben aangetrokken die je liever niet bij je draagt...

4 Haarverlies

Net zoals een opeenhoping van olie en producten voor ingegroeide haartjes kan zorgen, kan het ook je haarzakjes verstoppen. Ook kan het gewicht van de opeenhoping haarverlies bevorderen.

5. Je haar lijkt dunner

Vette haarwortels zorgen ervoor dat je haar plat gaat hangen en minder vol lijkt. Wil je een bos met volume? Dan zul je toch echt shampoo moeten gebruiken...

6. Je haar glanst minder

Vet haar trekt stof en andere vuiltjes aan, waardoor de natuurlijke glans van je haar wordt weggenomen. Vies haar heeft vaak ook de neiging om droger te zijn, waardoor licht minder goed weerkaatst en dat betekent: minder glans.

 

Ga jij je haar voortaan weer vaker wassen?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top