Haarverzorging

Zo kom je van gespleten punten af zonder ze te knippen

Zo kom je van gespleten punten af zonder ze te knippen

Onze grootste haarvijand: gespleten haarpunten. Dit betekent namelijk dat het de hoogste tijd is om naar de kapper te gaan, net nu je zo je best doet om je haar langer te laten groeien. Gespleten punten zien er niet alleen ongezond uit, ze zorgen er ook voor dat je haar minder snel groeit, omdat de punten steeds verder splijten en breken. Gelukkig zijn er wel een aantal maatregelen die we kunnen nemen...

1. Gebruik een brede kam

Gebruik na het wassen altijd een conditioner. Terwijl de substantie in je haar trekt gebruik je een brede kam om alle knopen uit je haar te borstelen. Dit is beter dan je haar na het douchen kammen. Je haar heeft dan meer kans om te breken.

2. Neem foliumzuur en biotine

Je bent wat je eet. En dus kan het helpen om extra foliumzuur en biotine binnen te krijgen. Foliumzuur bevordert de productie van rode bloedcellen, die je ervoor zorgen dat je haar groeit. De voedingsstof komt veel voor in groene bladgroenten, sinaasappels, sojabonen en tarwe. Biotine versterkt zowel het haar als de nagels door een metabolisme van vetten, koolhydraten en eiwitten. Producten die rijk zijn aan biotine zijn bijvoorbeeld bruine rijst, linzen, erwten, zonnebloempitten, walnoten en sojabonen.

3. Gebruik kokosolie

Kokosolie is een wondermiddel voor je haar. Het is een perfect alternatief als haarmasker voor gespleten punten. Hoe het werkt? Verdeel een royale hoeveelheid kokosolie over je gehele haar en laat dit 30 minuten intrekken onder een badmuts. Was je haar vervolgens twee keer met shampoo. Dit proces kun je indien nodig wekelijks herhalen.

4. Wikkel je haar niet in een handdoek

Wikkel jij je haar na het douchen ook altijd in een handdoek? Niet doen! Dit maakt de kans dat je haar breekt alleen nog maar groter... Gewoon om je schouders laten hangen dus die handdoek!

5. Föhn in de juiste richting

Dat de föhn je haar kan beschadigen wist je vast al wel. Maar ook de richting waarin je föhnt is van invloed op de gesteldheid van je haar. Föhn in een neerwaatse richting en gebruik altijd een opzetstuk. Wil je het echt goed doen? Laat dan je haar eerst voor 90% aan de lucht drogen voor dat je naar de föhn reikt.

6. Ga regelmatig naar de kapper

De kapper is natuurlijk dé oplossing om echt van gespleten punten af te komen, maar áls je regelmatig gaat kun je gespleten punten wel voorkomen. Hoe langer je een bezoekje uitstelt, hoe groter de kans op gespleten punten. Eigenlijk moet je je haar iedere 6 à 8 weken even bijpunten.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top