Haarverzorging

Moet je 2 x je haar wassen voor echt schoon haar + hoofdhuid?

Moet je 2 x je haar wassen voor echt schoon haar + hoofdhuid?

Je prachtige manen goed verzorgen is een hele wetenschap. Er zijn veel do's en dont's als het op haircare aankomt. Liever geen hitte gebruiken, op de juiste kussensloop slapen en niet te vaak je haar wassen zijn bijvoorbeeld een aantal haarverzorging tips voor gezonde en glanzende haren.

Maar als je je haar dan wel wast, hoe doe je dat dan? Sommige online haargoeroe's zweren bij je haar twee keer wassen met shampoo. Of dat echt nodig is hebben wij voor je uitgezocht.

Was je haar twee keer met shampoo als

  • je fijn haar hebt
  • je veel haarproducten gebruikt
  • jij je lokken minder vaak dan om de dag wast

Je haren twee keer wassen met shampoo ligt er dus aan hoe vies jouw manen zijn. Hoe snel het vies wordt ligt aan wat voor haar je hebt en of je wel of niet veel haarproducten gebruikt. Als jouw lokken schoon genoeg zijn, is het dus niet nodig.

 

Hoeveel shampoo

Shampoo is een product dat voornamelijk is bedoeld om jouw hoofdhuid te reinigen. Je hebt meestal niet veel meer nodig dan het formaat van een dopje. Hoeveel je precies nodig hebt verschilt per haar lengte en dit kan ook verschillen per shampoo. Sommige formules zijn namelijk geconcentreerder dan anderen.

Haren wassen doe je zo

  1. Maak je haren nat en verspreid shampoo over je gehele hoofdhuid. Vergeet de onderkant van je hoofd niet.
  2. Masseer je hoofdhuid gedurende één minuut.
  3. Knijp in je haren zodat er schuim vrijkomt en de rest van jouw lokken ook schoon worden. Meer hoef je niet te doen. Je hoeft je haar dus niet te schrobben!
  4. Spoel de shampoo goed uit je haren totdat het water helder is en breng conditioner aan op de lengtes en puntjes.
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top