Haarverzorging

4 x wakker worden met perfect haar

4 x wakker worden met perfect haar

Iedere dag je haren wassen voor fijne lokken? No way! Het liefst doen we zo'n twee tot drie dagen met een coupe, maar slapen gooit toch vaak roet in het eten. Liggen, draaien en zelfs het materiaal van de kussensloop hebben allemaal invloed op jouw kapsel de volgende dag. Daarom geven wij tips hoe je juist van de nacht gebruik kunt maken voor een fabu hairdo the next day!

Steil haar4 x met perfect haar wakker worden

Steil haar is fijn en het kan gemakkelijk zijn, maar iedereen weet dat de tweede dag van steil haar lastiger is. De oplossing? Op dag twee gaan we voor beachy waves door middel van een paar boho vlechten.

How to:

Zorg dat het haar een beetje vochtig is, spray het in met wat water of met een beach/salt texture spray, en verdeel het haar in vier secties, in plaats van het gewoonlijke twee. Hierdoor zorg je ervoor dat je ook op je achterhoofd waves hebt en niet alleen aan de voorkant. Maak vier vlechten en maak ze met bobby pins vast aan je hoofd en slaap lekker! De volgende dag maak je de vlechten los en ga je er met je vingers doorheen.  Schud de lokken los en gebruik droogshampoo  of volume powder op de aanzet indien nodig. Kneed indien gewenst extra texturizing spray in de waves en je houdt de hele dag die cool-girl textuur in je haren.

 

Kroes haar
4 x met perfect haar wakker worden

De grootste vijand voor natuurlijk haar zijn katoenen kussenslopen, want deze zorgen voor pluis. Heel veel pluis. De oplossing is een satijnen kussensloop, maar mocht je deze niet tot je beschikking hebben, dan is een satijnen sjaal een mogelijkheid.

How to:

Deze knoop je om je hoofd, nadat je een voedende crème in je lokken hebt gesmeerd, en je gaat er mee slapen. In de ochtend maak je de sjaal los en stijl je je lokken. Breng haarolie aan voor extra shine en hydratatie.

Lang haar
4 x met perfect haar wakker worden

Lange lokken hebben heel snel de neiging om slap te gaan hangen, vanwege het gewicht van het haar. De oplossing is heel simpel en je hebt het waarschijnlijk al in huis. Voor het slapen gaan spray je de haarwortels in met droogshampoo, zodat dit de hele nacht kan intrekken en zijn werking kan doen en bovendien word je ook wakker met volume. Maar we kunnen meer doen.

How to:

Draag het haar in een hoge paardenstaart en zorg dat het elastiekje niet te strak zit. Verdeel vervolgens de staart in twee lokken en draai deze om elkaar heen als een twist en maak er vervolgens een knot van. De volgende ochtend maak je je haar los en schud je de lokken door elkaar. En je hebt heel. veel. volume. Je kunt er nog wat haarspray overheen spuiten, maar dat is waarschijnlijk niet eens nodig.

 

Krullend haar
4 x wakker worden met perfect haar

De krullenbollen onder ons hebben te maken met krullen die tijdens het slapen geplet worden. Bijvoorbeeld op het achterhoofd, afhankelijk van de slaappositie. En dat ziet er niet zo knap uit de volgende dag.

How to:

Probeer het volgende: verdeel het haar in twee delen door het van oor tot oor te scheiden. Verdeel de bovenste sectie in zes plukken en twist deze en zet ze achter vast met een schuifje. Doe hetzelfde met de onderkant (dit mogen er minder zijn, bijvoorbeeld drie). De volgende ochtend haal je de krullen uit de twists en schud je ze goed los. Et voilá.

Beeld: Instagram @doutzen @rose_bertram @saintrecords @giseleofficial
Deel dit artikel
Back to top