Haarverzorging

5 manieren om je haar te krullen met één krultang

5 manieren om je haar te krullen met één krultang

Één krultang en vijf verschillende typen krul creëren; het kan! Van klassieke tot nonchalante krullen, beachy wavy hair tot tight curls… stuk voor stuk supermooi. We stuitten op een tutorial waarin wordt uitgelegd hoe je al deze krullen op een gemakkelijke manier voor elkaar krijgt. En dat dus met één tang. Watch and learn!

Heb jij een krultang thuis en maak je eigenlijk altijd dezelfde soort krullen? Daar komt na het zien van deze video wel verandering in. Het zit hem allemaal in de techniek van haar krullen met krultang en die krijg je zo onder de knie!


1. Klassieke krul

Deze krul wordt de klassieke krul genoemd, omdat dit niet alleen een chique en perfecte krul is, het is ook de standaard manier waarop de krultang wordt gebruikt. Je pakt namelijk een pluk haar en deze maak je plat tussen je vingers. Je draait de pluk plat om de krultang heen, weg van je gezicht en zorgt dat er geen ruimte tussen zit. Wacht ongeveer 15 seconden en schuif dan de krul van de krultang af en houd hem nog even in je handen voordat je de krul loslaat. Het resultaat is een perfecte en nette krul.

2. Natuurlijke krul

De tweede techniek zorgt voor een natuurlijke krul in het haar. Deze krul ziet eruit alsof het je natuurlijke haar is, omdat het verschillende kanten op krult en niet perfect is. Zo maak je de natuurlijke krul: je pakt een pluk haar en je draait het twee slagen om de krultang heen weg van je gezicht. Je wacht een paar seconden en haalt de pluk eraf, vervolgens draai je de rest van de pluk in de andere richting om de krultang heen. Haal ten slotte je vingers door de pluk heen en het resultaat is een natuurlijk effect.

3. Pijpenkrul

De volgende krultechniek zorgt voor perfecte spiraalvormige krullen. Hiervoor heb je dunnere plukken haar nodig, omdat er op de krultang ruimte tussen het haar moet zitten. Als je lang haar hebt, zul je voor één krul de krultang dus meerdere keren moeten gebruiken. Je begint met het krullen van het bovenste gedeelte van de pluk, vervolgens schuif je het haar van de krultang en maak je de krul af door het overige haar nog één of twee keer over de krultang te halen.

4. Twist curl

Ook voor het creëren van de twist curl heb je dunnere plukken haar nodig. Twist de pluk weg van het gezicht en draai deze om de krultang, terwijl je de pluk blijft twisten. Draai de pluk zo strak mogelijk om de krultang heen zonder ruimte ertussen. Je krult dus hetzelfde als de klassieke krul maar dan met een twist erin. Haal na ongeveer 15 seconden de krul van de krultang en houd hem even in je hand. Uiteindelijk haal je je vingers erdoorheen en wordt het een grote natuurlijke krul.

5. Loose wave

Met de laatste techniek creëer je Victoria's Secret waves in het haar. Je pakt een dikke pluk haar en begint vrij laag met krullen. Je draait de onderkant van de pluk om de krultang heen en blijft bewegen en schuiven. Het resultaat? Beautiful, soft, bouncy waves! 

Ga jij deze verschillende technieken voor haar krullen met krultang uitproberen?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top