Haarverzorging

Zo stretch jij je krullend of kroeshaar het beste

Zo stretch jij je krullend of kroeshaar het beste

Ga jij natural? Dan weet je dat je haar waarschijnlijk een hele hoop kan krimpen. Sommige vrouwen ervaren dat hun haar twee keer zo lang is als het lijkt, wat voor een hoop ergernissen kan zorgen.

Het stretchen van je haar kan logischerwijze gebeuren met een stijltang maar een stijltang is niet altijd de beste optie, want het kan een hoop schade aan je haar brengen. Daar geen zin in? Lees dan hier hoe jij je krullend- of kroeshaar op de beste manier stretcht. 

Dé manieren om je haar te stretchen

Waarom wil jij je haar stretchen? Dit is namelijk belangrijk om te weten. Sommige vrouwen willen simpelweg zien hoeveel hun haar is gegroeid. Het kost immers ontzettend veel tijd om je haar te verzorgen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door For the Curlfriends | Beauty (@the.curlfriend) op

1. Bantu knots

Nog nooit van bantu knots gehoord? Ze bestaan langer dan jij en ik. De geschiedenis van de haarstijl gaat helemaal terug naar de Zulu-bevolking die leefde in Zuid-Afrika. De bantu knots zijn een goede methode om je haar losser te maken maar wordt ook gebruikt om je krullen meer definitie te geven. 

Zo stretch jij je krullend of kroeshaar met bantu knots

Om bantu knots te maken, moet je haar eerst gewassen en uitgekamd zijn. Maak daarna met een kam vierkante of driehoekige scheidingen in je haar en maak ze daarna vast met een haarbandje. Draai je losse haar nu zo vast dat het lijkt op een dreadlock en draai het om zichzelf heen. Lijkt het op een knoop? Maak het dan vast en voilà, je hebt bantu knots. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bantu (Find A Stylist) (@bantuapp) op

2. Hoge knot

De hoge knot is niet alleen hartstikke makkelijk, het is ook nog eens super effectief. Bij de haarstijl ze je na een kwartier al resultaat, maar kan tot 24 uur gedragen worden. De haarstijl wordt gebruikt om krullend of kroeshaar optimaal te stretchen. 

Zo stretch jij je krullend of kroeshaar met de hoge knot:

Haal al je haar bij elkaar en doe het naar de voorkant van je hoofd. Maak je haar nu vast met een haarbandje. Zo heb je een hoge knot. Je merkt dat je haar een beetje zal lijiken op de bovenkant van een ananas. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Protective Hairstyles & Tips (@naturalhairstylestz) op

3. Banding

Ook deze methode is heel effectief om je haar te stretchen. Je moet waarschijnlijk wel even nieuwe haarbandjes kopen. De methode doe je het liefst als je haar droog is, zo weet je zeker dat er geen schade aan je haar wordt gebracht. 

Zo stretch jij je krullend of kroeshaar met banding

Nadat jij je haar gewassen en uitgekamt hebt, verdeel jij je haar in ongeveer gelijke stukken. Maak vervolgens kleine staarten. Verzamel van die staarten bosjes haar en knoop je haarbandjes eromheen. Zorg wel dat je wegblijft van je punten als jij je natuurlijke textuur terug wilt zien. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mona Myers (@monamyers5) op

Alles wat je nodig hebt om je haar optimaal te stretchen

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top