Haarverzorging

Dit is hoe vaak per week jij jouw haar zou moeten wassen

Dit is hoe vaak per week jij jouw haar zou moeten wassen

Je haar wassen klinkt enorm makkelijk, maar voor veel mensen is het lastig om uit te vogelen wanneer nou de beste tijd is en hoe vaak het zou moeten. Je kunt namelijk snel last krijgen van vet haar en dat terwijl jij om de dag jouw coupe wast. Hoe vaak moet het dan wel?

Je wilt natuurlijk het allerbeste uit je haar halen. Of je nou een bos vol krullen hebt of stijl haar, volume en glans is wat we allemaal willen. Dat komt bij de meesten niet vanzelf en daarom letten we er goed op hoe we ons haar wassen en hoe vaak. Mocht jij nog niet weten hoe regelmatig dit moet, dan vertellen wij je dat graag.

Hoe vaak wassen per week?

Je zult het misschien niet verwachten, maar één à twee keer per week is een goed gemiddelde. Het advies is dan ook om dit niet elke dag te doen. Daarnaast ligt het ook helemaal het type haar en andere factoren. Misschien sport jij wel veel en zweet je daardoor meer dan gemiddeld op jouw hoofd. Dat kan zorgen voor veel talg in jouw lokken en dan is het natuurlijk fijn om een keertje vaker te wassen. Ook kunnen mensen die dunner haar hebben, vaker hun haar wassen dan mensen met dikkere lokken. Dit komt omdat fijner haar sneller vet wordt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) op

Haar trainen om minder vet te worden

Veel mensen wassen hun haar een stuk meer dan dat eigenlijk zou moeten. Zo wassen sommigen hun lokken elke dag of misschien om de dag. Dat kan enorm veel effect hebben op jouw coupe, zonder dat je dit misschien meteen doorhebt. Wanneer jij het vaak wast dan zal de talgproductie enorm toenemen en zullen je manen een stuk sneller vet zijn. Zodra jij jouw lokken een minder vaak wast, zal je haar hieraan wennen en duurt het langer voordat deze weer vet wordt. Het is dus mogelijk om je haar hierin te trainen. In de tussentijd is het fijn om een droogshampoo te gebruiken.

Goede producten gebruiken

Natuurlijk is het enorm belangrijk om goede producten te gebruiken tijdens jouw wasbeurten. Wanneer jij wilt weten welke shampoo en conditioner bij jou past, is het fijn om te kijken naar jouw haartype. Wanneer jij stijl haar hebt dan is het handig om een andere shampoo te gebruiken dan wanneer je krullen hebt. Er zijn namelijk veel shampoos die speciaal zijn gemaakt voor een mooie bos krullen. Wanneer je dan een 'normale' shampoo gebruikt, kan dit misschien jouw haren een stuk minder volumineus maken. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om altijd een conditioner te gebruiken, na de shampoo. Breng deze alleen aan op jouw puntjes en laat deze een aantal minuten zitten. Wanneer je deze ook op de rest van jouw haar aanbrengt zal dit jouw lokken snel vet maken.

Dit zijn fijne haarproducten

Beeld: Photo by Yoann Boyer on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top