Haarverzorging

6 Festival haartrends voor inspiratie

6 Festival haartrends voor inspiratie

We hoeven je niet meer uit te leggen dat festivals veel meer zijn dan muziek en gezelligheid en dat het dé plek is voor de nieuwste trends. Trends op het gebied van fashion, nagels, make-up en haar. Ze komen allemaal voorbij en voor deze laatste hebben wij de trends op een rij gezet met heel veel mooi inspiratiebeeld. Het enige wat jij nog hoeft te doen voor je volgende festival, is kiezen!


Festivals halen onze hippie, flower power, kant naar boven. Favoriet is en blijft daarom de flower crown, maar er is veel meer dan dat. Vlechten, accessoires, hoedjes en het liefst allemaal gecombineerd.

Flower Crown
Festival hair trends voor inspiratie!

De flower crown is al jarenlang een favoriet. Maar met een bloemenkrans op je hoofd ben je niet gelijk klaar. Een flower crown vraagt om golvend haar dat eronder vandaan komt. Prep jouw haar met mousse speciaal voor krullen, bijvoorbeeld de nieuwe Elnett Crème de Mousse Krullen, en haal een aantal plukken kort over een medium krultang. 

Braided Crown
Festival hair trends voor inspiratie!

Nog een crown, maar dan in de vorm van een vlecht. Eén ding is zeker: jouw haar zit de hele dag goed, want het kan geen kant op. En op een hete zomerdag ben je jezelf nog dankbaarder voor dit kapsel. How to? Maak een midden- of zijscheiding en vlecht jouw haar in. Zet vervolgens de vlecht vast met een paar schuifjes en spray er wat haarlak over om te fixeren. 


TIP!

Heb je een heel weekend lang een festival?
Neem dan een mini haarlak van Elnett (75 ml) mee en je hoeft
je over je haar in ieder geval geen zorgen te maken!


Hair Rings
6 Festival haartrends voor inspiratie

Nieuw dit seizoen zijn de haarringetjes. Ook wel sieraden of piercings voor je haar genoemd. De haarringetjes blijven het best zitten in vlechten en dat is hoe je ze ook het meest gecombineerd ziet. Met de styling bepaal jij of het een grungy look wordt of juist een romantisch kapsel. Wij zijn in ieder geval fan van de haarringetjes!

Braids all the Way
Festival hair trends voor inspiratie!

Boxer braids waren afgelopen zomerseizoen al een haartrend. Celebs, bloggers, modellen, iedereen liep ineens met boxer braids en ook op de festivals mag je deze haarstyle nog steeds rocken. Ook de visgraatvlecht en alle andere soorten vlechten mogen in het festivalseizoen. Er wordt ook volop geëxperimenteerd met kleurnuances en felle kleuren, want die zie je extra goed in een vlecht en zorgen voor een mooi effect. Finish ook hier met een haarlak om de vlechten extra lang mooi te houden.

  

Boho hair
Festival hair trends voor inspiratie!

Lange golvende lokken tot aan je zij. We love boho hair! Haal een aantal plukken over een dikke krultang. Laat de lokken afkoelen en spray dan de Studio Line Matt & Messy Salt Spray in je lokken en kneed het in het haar voor extra definitie. Maak een paar kleine vlechtjes in het haar om de look af te maken. You're boho-ready!


VOLUME TIP!

Spray Elvive Extraordinary Clay droogshampoo
op de aanzet van het haar om ook bovenop 
het hoofd 
volume te creëren en de klei heeft ook gelijk een reinigende werking.
Best handig bij een meerdaags festival, of niet?! 

Felted Hat
Festival hair trends voor inspiratie!

Tenslotte kan een hoed heel fijn zijn voor jouw festival hair look. Combineer de hoed met een van de bovenstaande trends zoals braids of boho hair. Het geeft een look direct een boost én het beschermt je gezicht tegen de zon. Ook niet geheel onbelangrijk! 


Welke trend ga jij het volgende festival proberen?
 

Beeld: Instagram @lorealhair @beyonce @lilyaldridge @queenofjetlags @thechair_com
Deel dit artikel
Back to top