Haarverzorging

Zo knip je zelf thuis de perfecte laagjes aan de voorzijde van je kapsel

Zo knip je zelf thuis de perfecte laagjes aan de voorzijde van je kapsel

Je hebt er in de afgelopen weken ongetwijfeld aan gedacht om de schaar in je lokken te zetten. Heb jij het al aangedurfd? Keer op keer wordt het eigenlijk eerder afgeraden dan aangemoedigd om zelf je manen te knippen. Maar je kunt heel gemakkelijk je 'face framing' haren - of te wel laagjes aan de voorzijde van je gezicht - zelf knippen. 

Ben je benieuwd hoe? Wij geven je een volledig stappenplan met tips en tricks over hoe jij jouw manen weer een boost kunt geven door je eigen haar te knippen. Lees snel verder en knippen maar! 

1 van 8

Wat heb je nodig? 

  • Schaar (geen gewone schaar, maar een kappersschaar)
  • Snijkam
  • Spiegel 
  • Clipjes 
  • Föhn 

Stap 1: bereid je haar voor 

Het is enorm belangrijk om je manen goed voor te bereiden op de knipbeurt. Je haren moeten niet alleen gewassen zijn, ook je hoofdhuid moet goed schoon zijn. Er mag namelijk geen productophoping plaatsvinden. Het is tevens belangrijk om je haar natuurlijk te laten opdrogen. Gebruik dus geen föhn of krul/stijltang. Je gaat je haar knippen als het droog is, omdat je niet voor verrassingen wil komen te staan en je het best kunt zien wat je doet wanneer je haar droog is. Het knippen van natte haren is simpelweg alleen weggelegd voor pro's. 

1 van 8
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top