Haarverzorging

Tips: zo maak jij jouw haar écht sterk

Tips: zo maak jij jouw haar écht sterk

Een gezonde haardos is iets wat iedere vrouw hoog op het verlanglijstje heeft staan. Het is niet alleen een belangrijk deel van je schoonheid, het zet ook de toon voor je hele look. Een goede haardag is dan ook ook echt een goede dag.

Omdat wij altijd op zoek zijn naar de beste verzorging voor ons haar, hebben wij vijf tips voor je op een rijtje gezet hoe jij jouw manen sterker en gezonder kunt maken. Laten we de controle over onze bos haar terugkrijgen!

Vermijd stylingtools

Föhns, stijltangen, krultangen en andere verwarmde stylingtools gebruiken we het liefst iedere dag om onze kapsels vorm te geven. Helaas hebben al deze tools een negatieve invloed op ons haar, vooral wanneer het vatbaar is voor breuk. Te veel warmte kan namelijk je manen verzwakken en zelfs serieus beschadigen. Dat is natuurlijk het laatste dat we willen!

Om schade en uitdroging van het haar te beperken, wordt aangeraden om je föhn 15 cm van het haaroppervlak te houden. Daarnaast is het ook beter om je föhn goed te bewegen in plaats van op één haaroppervlak te concentreren. Het is natuurlijk nóg beter om helemaal geen verwarmde stylingtools te gebruiken. Kan je echt niet zonder? Maak dan zéker de afweging om de temperatuur lager te zetten, om zo de kans op haarbeschadiging te verkleinen.

Ruil je handdoek in voor een T-shirt

Door je badstof handdoek in te ruilen voor een T-shirt, verklein je de kans op haarbeschadiging en breuken. De reden dat een badhanddoek je haar beschadigd, is omdat er een grove wrijving ontstaat tussen het doek en je haar. Dit kun je voorkomen door dit lapje stof in te ruilen voor een microvezelhanddoek of ga voor een goedkopere optie: een katoenen T-shirt. De gladde textuur van het shirt zorgt namelijk voor minder wrijving tijdens het afdrogen.

Gebruik aloë vera

Aloë vera is echt dé oplossing voor alles. Dit wondermiddel is namelijk rijk aan vitamine A, C en E, die zorgen voor een gezonde celgroei van het haar. Daarnaast bevat aloë vera ook foliumzuur en B12 die beiden belangrijk zijn bij het bevorderen van gezond haar. Hoe gebruik je dit middel? Je kunt ervoor kiezen om pure aloë vera gel op je hoofdhuid aan te brengen of ga voor een haarproduct die aloë vera bevat.

Masseer je hoofdhuid

Het masseren van je hoofdhuid kan ervoor zorgen dat de bloedcirculatie verbetert, met als positief gevolg dat de bloedtoevoer naar de haarzakjes verhoogd wordt. Een dagelijkse hoofdmassage van gemiddeld vier minuten kan er al voor zorgen dat de haardikte en kracht van het haar verbeterd worden. Je kunt ervoor kiezen om je eigen hoofdhuid te masseren of om gebruik te maken van een speciaal hoofdhuidmassage apparaat.

Ga goed met shampoo om

Je haar schoon houden is belangrijk, maar veel shampoos bevatten ingrediënten die het natuurlijke laagje olie van je haar verwijdert. Dit zorgt ervoor dat je manen niet meer vettig ogen of vies zijn, maar tegelijkertijd wel hun beschermlaagje verliezen. Als je haar snel vettig wordt, is het niet nodig om vaker dan drie keer per week te wassen. Als je het te vaak wast dan kan het uitdrogen en mogelijk je haarschacht verflauwen. Gebruik ook niet te veel shampoo; een kleine hoeveelheid is al voldoende om je haar te reinigen en verzorgen.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top