Haarverzorging

10 x knotten die we leuk vinden

Wat zijn knotten toch heerlijk en veelzijdig. Messy, strak, los, middenscheiding, zijscheiding, in de nek of op de kruin, we vinden ze allemaal leuk. Of het nou puur uit praktische maatregelen, voor een bad hair day of om een outfit te accentueren is, je kan van knotten iets bijzonders maken met deze 10 makkelijke varianten. 

Wij zijn gek op messy hair en messy knotten. Staat zo goed als je je stoer kleed en maakt je outfit relaxter als je netjes gekleed bent. Andersom werkt het ook goed; als je  stoer gekleed bent staat een gladde verzorgde knot juist erg mooi. Deze 10 knotten geven ons inspiratie om een nieuwe knot uit te proberen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen) op

Knot 1

Borstel je haar en maak een staart onderaan je hoofd, aan de bovenkant van je nek. Draai de staart in een knot en stop de punten van je haar onder de 'bol' die je net gedraait hebt. Je kan een paar kleine plukjes eruit halen om het een beetje een model-off-duty vibe te geven. Misschien beetje haarspray en voila.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri) op

Knot 2

Als eerst heb je een haar donut nodig (bij vrijwel iedere drogist verkrijgbaar). Borstel je haar in een hoge, hele gladde staart op je kruin. Doe je staart door de donut heen en leg je haar over de donut heen. Zorg ervoor dat je haar geleidelijk verspreid is over de donut en zet het vast met een elastiekje onder de donut. Laat één plukje eruit en draai dat over het elastiekje heen zodat het lijkt alsof je alles van je eigen haar hebt gedraaid en zet het plukje vast met een speldje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 🦋 (@bellahadid) op

Knot 3

Pak het bovenste deel van haar, wat recht boven je hoofd zit- het is netjes als je met een kam twee scheidingen maakt en het haar daartussen pakt. Borstel je haar naar achter en maak een staart op je kruin. Draai het haar in een knot en zet het vast met speldjes. Maak het haar wat niet in een knot zit een beetje rommelig met je vingers.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rosie HW (@rosiehw) op

Knot 4

Deze 'sleek' look werkt het beste als je haar ook daadwerkelijk als 'sleek' kan worden omschreven- een stijltang is ook een goed idee. Doe wat glans serum in je haar van de wortel tot de punten van je haar en borstel je glanzende haar in een lage staart. Je kan een middenscheiding, zijscheiding of geen scheiding kiezen voor deze look. Verdeel de staart in twee en doe een deel van het haar in een lus. Maak van het andere deel nog een lus, maar deze keer over de eerste lus heen. Zet vast met speldjes onder de knot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Founder/Hairstylist/DogMom (@jenatkinhair) op

Knot 5

Deze look staat vooral erg goed met stijl, schoon haar. Je kan van te voren iets van een hair gloss of glans spray gebruiken en maar een lossige lage staart. Trek je haar naar boven en haal de staart door het elastiekje heen, laat een stuk van de onderkant van de staart aan de bovenkant naar buiten hangen. Pak een pluk of twee uit de knot en  laat die naar buiten. Neem ene klein deel van je haar en draait het over het elastiekje heen, je kan dit weer terug in het elastiekje zetten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lara Stone (@lara_stone) op

Knot 6

Voor deze look heb je een haardonut nodig. Gebruik eerst een volume spray of droog shampoo. buig je hoofd voorover en pak al je haar vast in een hoge staart en rol de donut over de staart heen. Laat zo veel plukjes als je mooi vindt naar buiten- the messier the better geldt voor deze look.  Doe deze iets losser dan knot #2 maar zet hem hetzelfde vast.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door irinashayk (@irinashayk) op

Knot 7

Pak je haar losjes samen en maak een lage staart, trek je haar hier en daar iets naar boven zodat het niet strak zit. Maak kleine vlechtjes in de staart die je net gemaakt hebt. Zet de vlechtjes vast met kleine (liefst doorzichtige) elastiekjes en laat het staartje van de vlecht lang, vlecht ze dus niet volledig. Draai de vlechtjes in een knot en zet ze vast met speldjes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid) op

Knot 8

Maak een middelhoge staart en laat je haar een beetje lossig aan de voorkant, als je wat kortere plukjes hebt aan de voorkant kan je die eruit laten. Toupeer de bovenkant van je staart totdat je wat volume hebt. Trek de onderkant van je staart over het getoupeerde deel en draai de onderste kant van je staart rond het balletje van volume, vastzetten met pinnetjes en maak het nog een beetje messy met je vingers.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anne V (@annev) op

Knot 9

Kies aan welke kant je een zijscheiding wilt en neem je haar in je handen aan de andere kant van je scheiding, achter het oor. Maak een relaxte, loss staart. Als je de staart goed vind zitten draai je je haar in een knot. Pin speldjes rond de hele knot en zet het achterstuk van de knot vast. Haarspray helpt goed bij deze look.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri) op

Knot 10

Als je zo veel volume wil creëren als hierboven te zien is,helpt het als je je haar een dag of 3 niet gewassen hebt. Droogshampoo helpt deze look enorm. Begin om je haar in een staart te doen en spray een volume spray of haarspray op het haar. Dan is het eigenlijk heel simpel; je bouwt de knot op om steeds kleine of iets grotere plukken haar in een knot over elkaar te draaien en de plukken vast te zetten met speldjes. 

Bron

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top