Beauty

Golvend en krullend haar zonder hitte: 5 tips en tricks

Golvend en krullend haar zonder hitte: 5 tips en tricks

Vorig jaar brachten we jullie op de hoogte van de naked hair trend. De term naked hair is een beetje misleidend, want in 90% van de gevallen is er nogal wat nodig om deze natuurlijk ogende golven te creëren. Vooral de fohn en stijltang worden hiervoor veelvuldig gebruikt. We hoeven je vast niet te vertellen dat dit niet goed voor je haar is. Maar wij hebben 5 tips&tricks voor je verzameld om deze natuurlijke golven en krullen zonder hitte te maken! 

1. Knot(jes) op je hoofd

Maak je haar nat, eventueel met een plantenspuit, en spray er wat volumespray in. Verdeel het haar in twee delen, maak één hoge knot en één wat lagere. Als je wat dunner haar heb dan is één knot midden op je hoofd voldoende. Laat het een paar uur zo zitten. Ga 'lekker' de huishouding doen, of nog beter...ga lekker slapen. Na het dutten maak je de knot(jes) los, haal je je vingers door je haar en wat haarspray é voila...Hallo natural waves!


Serena van Beautylab laat hier de makkelijke stappen zien:


2. "Melkmeisjes" rollen


Verdeel je haar, vóór je gaat slapen, in twee gelijke delen door er een middenscheiding in te maken. Dit kan met zowel droog als nat haar. Pak twee plukjes aan de bovenkant van één zijde, dit rol je om elkaar heen. Pak er telkens een plukje bij en ga verder met rollen tot er geen plukjes meer over zijn. Waarschijnlijk ben je dan ongeveer op oorhoogte. Rol vervolgens het geheel in een knot en maak dit vast met een elastiek. Doe hetzelfde met de andere zijde. Maak alles los nadat je hebt geslapen. Let op: borstel het haar NIET, maar ga er met je vingers doorheen om de krul los te maken. Doe er wat verstevigende spray in, en klaar ben je! Klinkt het nog een beetje abracadabra, check dan even de tutorial van Viviannnv.


3. Met een sok


Kam je haar uit, en maak een hoge staart. Spray wat texture spray in je staart. Pak er vervolgens een sok bij, knip van de sok het teengedeelte af en maak hier een soort rol van. Steek je staart hierdoorheen en rol het om de sokrol heen. Met deze knot ga je slapen. De volgende dag maak je het geheel los, en ga je er met een grove kam doorheen. Eventueel wat verstevigende haarspray. Loepsje legt het je hier nog even uit:

4. Good old papillotjes

Voor het maken van krullen zonder een hittebron kunnen papillotjes ook een perfecte oplossing zijn. Op de redactie waren we deze rakkers bijna vergeten! De papillotten doe je in voordat je gaat slapen. Je hebt er maar vier nodig. Doordat je er maar vier gebruikt kun je ook nog genieten van een fatsoenlijke nachtrust, want ja...het beste resultaat krijg je door ermee te slapen. Borstel je haar uit en doe er wat mousse in voor versteviging. Verdeel het vervolgens in vier secties, een draai de papillotjes zodanig in dat ze wat hoger op je hoofd terechtkomen. Mascha van Beatygloss legt het hier haarfijn uit:

5. En voor gevorderden is er nog de rietjes techniek

Hier heb je voor nodig; rietjes (hoe dikker het rietje, des te grover de krul), dunne elastiekjes, tape en klemmetjes. Pak twee rietjes, doe aan de uiteinden een elastiek om de rietjes heen en doe er vervolgens nog een stukje tape omheen. Voor elke pluk die je onder handen gaat nemen maak je zo een 'rietjes tool'. Ga vervolgens pluk voor pluk aan de slag. Maak het haar een beetje nat en/of gebruik wat verstevigende spray, houd het rietjes tool met de tape naar boven en draai de pluk om-en-om om de rietjes heen en maak het haar vast aan één van de rietjes met een klemmetje. Heb je heel sluik haar dan laat je de rietjes er 4 uur inzitten, heb je van jezelf al een beetje slag of haar dat makkelijk krult, dan is één tot twee uur voldoende. Hierna verwijder je de rietjes en verdschijnen er prachtige golven. Als het nog een beetje onduidelijk is, bekijk dan even de tutorial van Beautyklove.


Handige trucjes toch? Voor welke methode ga jij?

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top