Beauty

De 10 leukste beautybloggers van eigen bodem!

Eerder gaven we jullie een lijstje met de leukste health- en fashionblogs. Wij vinden het nu de hoogste tijd voor een lijstje met de leukste beautyblogs van eigen bodem. Nederland zit namelijk vol met talentvolle bloggers die je dagelijks updaten met nieuwe trends en inspiratie, voor fijne beautyinspiratie hoeven we het dus niet buiten de grenzen te zoeken. Weten wie echt leuk zijn om te volgen? Deze 10 zijn zeker de moeite waard om te ontdekken! Mocht je nog niet zo bekend in de beauty-blogwereld zijn...


Vera Camilla

Vera Camilla herken je aan haar rode lippen en blond haar met een slag. Vera werkt sinds ongeveer 3 jaar fulltime aan haar beautyblog vanuit haar kantoor (lees: slaapkamer) aan huis. And she's loving it, “Ik doe wat ik het allerleukste vind.” Naast haar blog volgt Vera wel een heel bijzondere academie, “de Academie van het leven” zoals ze het zelf noemt. Als ze iets wil weten gaat ze het zelf uitzoeken. Daarnaast leest ze graag boeken over marketing en luistert ze naar verhalen van andere ondernemers.


Beautygloss
De Rusische Mascha Feoktistova begon ooit een online dagboek om Nederlands te leren schrijven. Wat begon als dagboek is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest succesvolle beautyblogs van Nederland. Mascha was al een tijdje op zoek naar Nederlandse beautyblogs, maar kon deze destijds nauwelijks vinden in het Nederlands. Mascha was ervan overtuigd dat er meerdere meiden op zoek waren naar beauty advies in het Nederlands en startte daarom haar eigen beauty blog.


MissLipgloss
Het brein achter MissLipgloss, Cynthia Schultz, was één van de eerste Nederlandse beautybloggers. Ze begon op haar zestiende een kleine blog, gewoon omdat het haar leuk leek om een blog te hebben en omdat ze natuurlijk dol is op beauty. Inmiddels is MissLipgloss uitgegroeid tot één van de grootste beautyblogs van Nederland. Cynthia is in 2010 zelfs gestopt met haar opleiding journalistiek, omdat ze het niet meer  kon combineren met haar blog. Naast haar blog is ze freelance beautyredacteur bij CosmoGIRL en heeft ze daar een eigen MissLipgloss pagina. Tevens is deze dame beautydeskundige bij Koffietijd, en heeft ze zelfs haar eigen televisieprogramma op TLC: TLC make-up.


Beautylab
Een ander bekend beauty blog, genaamd Beautylab, is dat van Serena Verbon. Hoewel de beauty blogger in het verleden als farmaceutisch analist in een ziekenhuis werkte, besloot ze uiteindelijk haar hart te volgen en al haar aandacht te richten op haar blog. Welke inmiddels uitgegroeid is tot één van de grootste online platformen van Nederland. Soms is haar analistenachtergrond zelfs wel handig wanneer ze voor haar blog dieper op een beautyproduct ingaat.

BeautyScene.nl
Voor de hoger opgeleide vrouw hebben we Beautyscene. Mrs. Beautyscene, oftewel Debbie Zwiers, schrijft maar al te graag over luxe en mooie merken voor deze doelgroep. Sinds 2011 is Debbie chief editor en mede-eigenaar van Beautyscene, waar je inmiddels reviews vindt van meer dan 200 beautyproducten. Naast haar baan als beauty blogger schrijft ze ook als beauty-expert voor Vrouw.nl, Metromode.nl en het recentelijk gelanceerde Trendalert.nl. Waar haalt ze de tijd vandaan?!


Lifesplash
Als klein meisje hield Jamie van Lifesplash al van het maken van websites en schrijven. Volgens eigen zeggen stopte ze vaak na twee weken, omdat ze dan al geen zin meer had. In 2012 ging het anders, ze startte haar blog Lifesplash. Na twee weken vond ze het nog steeds leuk, en merkte ze dat er wat bezoekers kwamen. En dat werden er steeds meer...en meer. Het bezoekers aantal groeit tot op de dag van vandaag nog steeds. Af en toe is Jamie in het buitenland te vinden voor persreisjes, ook zat ze aan tafel bij De Wereld Draait Door, kreeg ze een eigen column in het ‘Hoe-Overleef-Ik…’ tijdschrift en stond ze ook in verschillende media (o.a. Volkskrant en het AD). Tevens won Lifesplash in 2013 de Gouden Apenstaart en ontving ze in 2014 de ‘European Best Content’ award. En o ja, in 2014 werd ze ook nog eens benoemd tot ‘Jongere van het jaar’. Lekker bezig deze dame!


Looks by Sharon
Sharon, de eigenaresse van Looks by Sharon, kwam op haar 15e via Youtube in de wereld van beautyproducten terecht. Ze bekeek tientallen tutorials per dag en de maanden die daarop volgden groeiden niet alleen haar skills, maar ook haar collectie. Haar allereerste Youtube video publiceerde ze voor een beautywedstrijd, welke ze tevens won! Voor deze wedstrijd moest ze een make-up look insturen. Door de vele leuke reacties op haar video kon ze niet anders dan haar eigen beautyblog starten.


Todaysbeauty
Manon van Todaysbeauty noemt zichzelf een echte cosmetica junk, haar blog is dan ook een perfecte uitlaatklep voor haar make-up verslaving. Ze begon op haar 12e met het maken van een blog, en van het één kwam het ander. Tijdens haar middelbare school periode nam ze even een break van het bloggen, maar pakte het weer op na het behalen van haar diploma. In 2009 ging ze werken bij Douglas, en volgde ze diverse cursussen. Volgens eigen zeggen is Todaysbeauty nu nog slechts een uit de hand gelopen hobby, maar deze dame heeft grootse plannen. Dus houdt haar in de gaten!

 

The Beauty Insider
Als je dacht dat er alleen maar vrouwelijke beautybloggers zijn dan heb je het mis. Say hello to Melvin van The Beauty Insider. Melvin is inmiddels 7 jaar werkzaam in de beauty industrie. Hij heeft gewerkt bij diverse parfumerieën, voor exclusieve cosmeticahuizen en – met zijn universitaire diploma op zak – op diverse PR afdelingen van de mooiste beautymerken. Door de jaren heen heeft hij ontzettend veel mensen ontmoet in de industrie met onwijs veel kennis en know how. “Ik kan er wel een boek over schrijven”, aldus Melvin. Uiteindelijk heeft dit alles geresulteerd in een online beauty guide waarop hij alles deelt wat hij tegenkomt in de cosmeticawereld. Van het laatste beautynieuws tot backstage tips van experts en kijkjes in de badkamerkastjes van it-girls. Je vindt het allemaal op The Beauty Insider!


Nikkietutorials
Van onze top 10 beautybloggers van eigen bodem heeft Nikkie ook internationaal succes. Haar blog is dan ook volledig in het Engels. Toen Nikkie in 2008 een keertje ziek was, keek ze het hele weekend vanuit haar bed naar “The Hills weekend break" op MTW. Ze vond de looks van de meiden van de cast zo mooi dat ze op Youtube op zoek ging naar “The Hills Make-up” tutorials. Nikkie vond de tutorials die ze vond zo inspirerend dat ze opzoek ging naar meer. Na 3 maanden nam ze zelf de proef op de som. Met de digitale camera van haar moeder nam ze haar eerste make-up turorial op. Sindsdien blijft ze video’s posten, en is haar beautykanaal Nederland’s nummer 1 bekeken - en op geabonneerde- Youtube beautykanaal! Via haar agentschap Colourfool Agency heeft Nikkie onder anderen gewerkt voor Hollands & Benelux’s Next Top Model, Miljoenenjacht, The Face en bladen als Marie Claire en de Linda. Sinds begin 2014 besloot Nikkie voor zichzelf te beginnen en is ze freelance hair & make-up artist. Good job Nikkie!

Deel dit artikel
Back to top