Wenkbrauwen

Zo laat je jouw wenkbrauwen weer groeien

Zo laat je jouw wenkbrauwen weer groeien

Wil jij je wenkbrauwen laten groeien? Was je lekker aan het epileren totdat je van een afstandje in de spiegel zag dat er bijna niks meer van over is? We’ve all been there. Wat nu? Wij geven je tips om je wenkbrauwen zo snel mogelijk weer vol en on fleek te krijgen!

Grow baby grow!

Wenkbrauwen laten groeien gaat niet snel. Het is lastig, maar give it a try! Probeer je wenkbrauwen rust te geven voor 4 tot 5 maanden. Zo geef je ze de tijd om te groeien en om een natuurlijke vorm aan te nemen. Daarna kan je weer lekker aan de slag met je pincet!

Don’t you worry

Je denkt nu vast dat als je jouw wenkbrauwen niet epileert, je er na een maand uit ziet als een behaarde beer. Don’t you worry, wij hebben een oplossing om jouw wilde wenkbrauwhaartjes (die kunnen ontstaan tijdens het wenkbrauwen laten groeien) te verbergen. Concealer is the key! Breng concealer aan over deze haartjes en niemand ziet ze meer.

Do it yourself

Om het proces te verstellen kun je fenegriekzaad gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je wenkbrauwen sneller groeien, omdat je haarzakjes sneller herstellen. Week een theelepel van dit zaad in een bak water voor ongeveer 5 uur. Vervolgens maal je de zaden tot een dikke pasta en voeg je wat olijfolie toe, zodat het gemakkelijker kan worden aangebracht. Breng het mengsel aan voor het slapen en laat dit gedurende de hele nacht zitten. Have patience! Het is namelijk niet zo dat je na één keer aanbrengen resultaat ziet. Wenkbrauwen laten groeien kost nou eenmaal tijd.

Natural works best

Natuurlijke producten werken vaak goed voor je huid, haar en je lichaam. Ook voor je wenkbrauwen zijn veel natuurlijk producten geschikt. Hierboven heb je gelezen hoe je fenegriekzaad kan gebruiken om de groei van je wenkbrauwen te bevorderen. Er zijn nog meer ingrediënten die wenkbrauwen laten groeien, zoals eigeel, kokosolie, castorolie of citroen.

Let’s draw!

Wenkbrauwen laten groeien neemt een behoorlijke tijd in beslag. Wil je het echt goed doen, dan moet je ze toch minstens vier maanden met rust laten. Heb je geen tijd om je wenkbrauwen te laten groeien of om structureel een treatment te begaan? Dan kan je er natuurlijk ook voor gaan om je wenkbrauwen bij te tekenen. Hierdoor creëer je meteen een vol effect!

Go to a pro

Het is je gelukt, je hebt je wenkbrauwen laten groeien! Het zag er misschien niet altijd even mooi uit, maar alles voor het goede doel. Ga niet meteen zelf aan de slag, bezoek een schoonheidsspecialiste of een wenkbrauwartist. Zij weten het best hoe ze jouw wenkies aan moeten pakken.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top