Wenkbrauwen

Zo creëer je volle, natuurlijke wenkbrauwen

Zo creëer je volle, natuurlijke wenkbrauwen

Wenkbrauwen hebben een enorme inpact op de uitstraling van je gezicht. Door ze op de juiste manier bij te tekenen creëer je meer balans en komen je ogen beter tot hun recht. De afgelopen jaren zijn er enorm veel tools voor wenkbrauwen tekenen op de markt gebracht. Van gels, gloss en poeders tot de meest innovatieve borsteltjes. Maar een wenkbrauwpotlood blijft essentieel bij het opvullen van je brows. Hoe je het beste te werk gaat? Lees hieronder onze tips & tricks!

 

1. Laten groeien


De natural brow is momenteel hotter dan ooit! In tegenstelling tot de strak aangezette Instagram brow vraagt de natuurlijke wenkbrauw juist om veel haar. Hoe langer je haartjes zijn, hoe beter, want deze laten je natuurlijke shape zien. Pluk alleen de écht verdwaalde haartjes weg.

2. Symmetrie 

Stap af van het idee dat je wenkbrauwen identiek aan elkaar moeten zijn. Wenkbrauwen tekenen kan een handje helpen, maar bekijk het zo: je wenkbrauwen zijn zusjes, geen tweeling. Te veel focus op de perfecte, symmetrische wenkbrauw zorgt er alleen maar voor dat je te veel wegplukt of te veel bijtekent.

wenkbrauw bijtekenen voorbeeld

3. De vorm

Leg een wenkbrauw potlood verticaal langs je neusvleugels om te zien waar je wenkbrauw in een ideale wereld zou moeten starten. Draai het potlood vervolgens naar de buitenste hoek van je oog om het punt te vinden waar het boogje van je wenkbrauw zou moeten stoppen. Loopt je wenkbrauw te ver door? Pluk dan wat haartjes weg voor een liftend effect.

brow artist expert review

4. Kammen!

Kam je wenkbrauwen in model. Wenkbrauwen tekenen gaat namelijk niet zonder goed zicht op je wenkies. Kijk goed naar je haartjes; welke plaatsen hebben extra kleur nodig?

brow artist xpert wenkbrauwen

5. Kleuren

Vervolgens is het tijd voor het wenkbrauwen tekenen. Wij zijn fan van het nieuwe  wenkbrauwpotlood van L'Oréal Paris, Brow Artist Xpert. Dit speciale wenkbrauwpotlood heeft een brede punt met een schuine tip, die je wenkbrauwen snel en gemakkelijk een intense kleur geeft.

brow xpert loreal

6. Master the brow

Zorg er bij het wenkbrauwen tekenen voor dat je niet consistent kleurt. Natuurlijke wenkbrauwmake-up is lichter in de binnenste hoek (waar de haartjes dunner zijn) en donkerder naar buiten toe. Doe dit dus ook met je make-up om een strenge blik te voorkomen.

brow artist xpert loreal

7. Blenden

Kam vervolgens de wenkbrauw. Tekenen kan namelijk scherpe lijntjes veroorzaken. Met het borsteltje aan de achterzijde van de Brow Artist Xpert kun je de kleur mooi in de wenkbrauw blenden en scherpe lijnen verzachten.

Het wenkbrauw potlood is er in drie verschillende kleuren: Cool Blonde, Brunette en Ebony. Op de redactie van Trend Alert gingen we ook wenkbrauwen tekenen en probeerden we de Brow Artist Xpert allemaal uit. Het resultaat van onze natuurlijke wenkbrauwmake-up zie je hieronder. wenkbrauw brow artist

Marlien ging voor de kleur 'Cool Blonde'.

brow artist xpert review

Daphne ging ook haar wenkbrauwen tekenen probeerde de kleur 'Brunette'.

brow artist xpert wenkbrauwpotlood

En ook Floor ging voor 'Brunette'.

 

Hoe ga jij te werk bij het wenkbrauwen tekenen?

Beeld: Trend Alert. Camera: Canon EOS 700D
Deel dit artikel
Back to top