Beauty

Super hot: Blond haar en donkere wenkbrauwen

Niet alleen in modeland zijn trends goed zichtbaar, ook in beautyland heb je veel verschillende trends. Is het niet de kleur lippenstift die op den duur verandert, dan wel de haarkleur die elk jaar net dat beetje anders geverfd wordt. Maar, wat nu mega hot is in de beautyscene: blond haar in combinatie met donkere wenkbrauwen.

Blond haar met donkere wenkbrauwen, niet iets wat op natuurlijke wijze vaak voorkomt. Blond haar gaat vaak gepaard met lichte wenkbrauwen, net zoals bruin haar dat met donkere doet. Zou de populariteit van Game Of Thrones hier iets mee te maken hebben? Iedereen heeft toch wel een enorme girlcrush op die prachtige Mother of Dragons oftewel: Daenerys Targaryen. We'll never know. Het punt blijft: contrast in je gezicht zorgt voor emotie, and that's what we like.


Bron: Instagram @stunningclarke

Daarbij zijn wenkbrauwen erg belangrijk geworden in beautyland. Ze moeten gezien worden en ze mogen groot. Zo donker in kleur mogelijk - maar overdrijf niet - en zo vol mogelijk. Maar, waarom gaan we dan nu met zijn allen mis-matchen? Als je je wenkbrauwen matcht bij je eigen haarkleur, is je look vaak erg naturel en heel zacht. Door ze wat donkerder te kleuren, krijg je meer contrast in je gezicht en dit zorgt zelfs vaak voor een zelfvertrouwen boost. Ok, we know what to do.

Als je je wenkbrauwen een stuk donkerder gaat dragen dan je haarkleur, dus bijvoorbeeld met - Marilyn Monroe - wit haar, zorg je ervoor dat je look prachtig edgy is. Daarbij zorg je er ook nog eens voor dat je ogen goed gezien worden. Likey, likey!

Wil je het zelf eens uitproberen? Begin dan met een wenkbrauwkleur die iets donkerder is dan je haarkleur, en ga vanaf daar verder. Maar let op, ga niet voor het extreme. Gitzwarte wenkbrauwen met wit haar is niet wat we willen zien.Bron: Instagram @lottietomlinson

Oh.. en natuurlijk is dit niet alleen van toepassing op de blonde ladies, iedereen kan zijn wenkbrauwen een opknapbeurt geven door ze net dat tintje donkerder te maken. Geen zin om je wenkbrauwen altijd met potlood in te kleuren? Je kunt ze natuurlijk ook gewoon verven.

Ook Miley Cyrus en Jennifer Lawrence zijn helemaal on trend met hun brows en hairdo. Beide celebs rocken een platina blonde 'do met donkere wenkbrauwen.

Beeld: Getty

Deel dit artikel
Back to top