Gezichtsverzorging

6 x tips om op een natuurlijke manier je wenkbrauwen en wimpers te laten groeien

6 x tips om op een natuurlijke manier je wenkbrauwen en wimpers te laten groeien

Vroeger waren ultradunne wenkbrauwen helemaal in en wisten weinig mensen wat voor effect wimperextensions op je eigen wimpers hadden. Gelukkig is er tegenwoordig meer bewustheid en is het nu misschien belangrijker dan ooit om goed voor je wenkbrauwen en wimpers te zorgen. 

Wenkbrauwen zo dik dat je wenkbrauwpotlood voor altijd gedag kan zeggen en wimpers zo lang dat je een briesje voelt bij het knipperen. Sounds like a dream, right? Deze 6 tips helpen je een handje om dat op een natuurlijke manier te bewerkstelligen. 

1. Masseren

Zoals bij bijna elk soort haargroeimethode is het ook voor je wenkbrauwen en wimpers belangrijk om deze te masseren. Door dit te doen, help je de doorbloeding en dat is cruciaal wanneer je haargroei wilt bevorderen. Het masseren kan met oliën of zonder. Trakteer simpelweg het gebied rond de ogen en wenkbrauwen op de ontspannende bewegingen en herhaal dit minstens drie keer per week. 

2. Castorolie

Als het gaat om haargroei is castorolie één van de populairste oliën. Het goedje bevat super veel ingrediënten die onmisbaar zijn als je langere wimper- en wenkbrauwharen wilt. Je kan het best de Jamaicaanse zwarte Castorolie gebruiken maar andere soorten doen ook hun werk. Wel is het belangrijk om een variant aan te schaffen die 100% puur en hexaan-vrij is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door barbie ferreira (@barbieferreira) op

3. Breng je wenkbrauwpotlood en mascara niet te hardhandig aan

Deze tip spreekt eigenlijk voor zich maar het is altijd handig om een reminder te hebben. Om te voorkomen dat jij je haren beschadigd, is het belangrijk om je cosmetica rustig aan te brengen. 

 

4. Gebruik primer

Doe voordat je cosmetica aanbrengt altijd een primer op je wimpers en wenkbrauwen. Vooral bij je wimpers heeft dit groot effect. Je zorgt namelijk dat de haartjes geborsteld zijn en dat de wimpers minder snel uitvallen door de beschermende oliën. Als je wilt dat je wimpers groeien, is het misschien ook handig om na te denken over het weggooien van jouw waterproof mascara. Deze mascara wordt namelijk hard en dat is al helemaal slecht voor de haartjes. 

5. Gebruik melk

Melk bevat veel eiwitten wat cruciaal is voor bevordering van haargroei. Voor gebruik dip je een wattenstaafje in melk en smeer je dit voorzichtig op je wenkbrauwen en wimpers. Laat het er vervolgens op zitten totdat het goedje gedroogd is en was het af met water. Herhaal dit proces minstens zes weken voor resultaat. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Zalando Beauty (@zalando_beauty) op

6. Citroen- en kokosolie

Om deze effectieve tip te gebruiken, snij je een citroen in schijfjes. Vervolgens leg je deze schijfjes in een bakje met 60 mililiter gesmolten kokosolie en laat dit twee weken trekken in de koelkast. Na twee weken haal je de schijfjes uit het bakje en smeer je deze elke avond over je wenkbrauwen heen. De volgende ochtend was je het mengsel van je gezicht af. Vermijd wel even twee uur lang de zon na het opsmeren want citroensap kan je wenkbrauwhaartjes blonder maken. Let op: gebruik deze truc niet voor je wimpers want het goedje is niet geschikt hiervoor.

Wil je graag vollere wenkbrauwen en wimpers op een korte termijn? Daar hebben we ook tips voor!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top