Face & Sculpting

Wat zijn soap brows en hoe creëer je ze?

Wat zijn soap brows en hoe creëer je ze?

Wenkbrauwtrends komen in allerlei vormen en maten: de strakke wenkbrauwen, de messy brows en nu ook de soap brows. Ja, je leest het goed. Zeep in je wenkbrauwen.

Dat messy brows nog steeds in zijn, valt niet te missen. We houden van een mooie volle brow die best een beetje warrig mag zijn, maar die er bij de randjes wel strak uitziet. Hoe je ervoor zorgt dat je wenkbrauwen de hele dag goed blijven zitten? Makkelijk! Daar komen de soap brows perfect van pas. Wat zijn die soap brows precies en hoe maak je ze? Wij vertellen je er alles over.

Wat zijn soap brows?

Je hebt vast weleens van de term 'soap brows' gehoord. Waar vroeger de dunne wenkbrauwen onze beauty industrie domineerden, zijn de dikke brows nu niet meer weg te denken. Je epileer tool kan je al een tijdje in je laadje laten liggen, want hoe voller de wenkbrauwen zijn hoe beter. Toch blijft het voor ons belangrijk om je volle wenkbrauwen wel een verzorgde look te geven. Behalve het knippen van te lange haartjes of het in model brengen met wenkbrauwgel, gebruiken mensen nu ook zeep om hun brows de hele dag mooi te laten zitten.

Op Instagram is de beauty trend al te zien en krijgt menig beauty influencer er geen genoeg meer van. Zelfs schoonheidsprofessionals geven de voorkeur aan soap brows. Het is dan ook een methode om te zorgen dat al je wenkbrauwharen naar boven gekamd kunnen worden en ook zo blijven zitten. Verder geeft het een featherly look, het laat je wenkbrauwen een stuk voller ogen dan dat ze misschien zijn, maar wel met een strakke touch.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Soapbrows (@soapbrows) op

Hoe maak je soap brows?

Nu volle en fluffy wenkbrauwen helemaal in zijn, is het voor mensen met wat minder haartjes in hun brows lastig om een volle look te creëren. Hiervoor komen de soap brows van pas.

Wat heb je nodig? Een zeepblokje (met glycerine), deze werkt beter dan zeep uit een flesje, een wenkbrauwborsteltje (ook wel spoolie genoemd) en een facemist of water. Zorg bij het uitkiezen van de zeep dat je er één kiest met zo natuurlijk mogelijke ingrediënten. Zo voorkom je huidirritaties.

Wat doe je? Maak je wenkbrauw spoolie nat met een facemist of simpelweg met water en wrijf deze over je zeepblokje. Zorg ervoor dat de spoolie zeep opneemt, maar niet teveel. Zodra je de juiste hoeveelheid hebt, zet je jouw spoolie tegen je wenkbrauwen en kam je daarmee je haren omhoog of in de richting hoe jij ze wilt hebben. En voila, je wenkbrauwen blijven de gehele dag zo zitten zonder ernaar om te hoeven kijken.


Soapbrow by Lashbar bij Bol.com

Fijne producten om te shoppen

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top