Face & Sculpting

5 manieren om oranje make-up te dragen op Koningsdag

5 manieren om oranje make-up te dragen op Koningsdag

April is natuurlijk dé maand van het jaar om uit te pakken met oranje make-up! Met Koningsdag 2018 voor de deur vertellen wij je in dit artikel hoe je op verschillende manieren oranje make-up kunt dragen zonder overboord te gaan. Met de volgende tips rock je oranje aanstaande vrijdag als geen ander, dus lees snel verder!


Oranje is dan wel de kleur van Nederland en Koningsdag, maar eerlijk is eerlijk: het is niet de makkelijkste kleur om te dragen. De één vind het geen probleem om op Koningsdag lekker op te vallen, de ander wil het graag iets subtieler. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je oranje heel draagbaar maakt én zodat het ook nog eens je huidskleur en outfit complementeert.

Koningsdag 2018 make-up inspiratie 

1. Kies de juiste kleur lipstick

Met de juiste oranje lipstick in je tas zit je met Koningsdag 2018, het hele voorjaar en zomer goed! De truc is om de rest van je make-up rustig te houden en je lippen te laten spreken. Zet je wimpers goed aan met mascara en kies vervolgens de juiste oranje lipstick bij jouw huidskleur. Maar hoe weet je of je de juiste kleur hebt? Dat werkt zo: heb je een koele huid? Kies dan een oranje lipstick met een koele ondertoon. Heb je juist een warmere huid met een gele of olijfkleurige ondertoon? Dan kun je veel oranje kleuren hebben, vooral als ze naar de gele en roze kant neigen, zoals een mooie koraalkleur.

5 manieren om oranje make-up te dragen op Koningsdag

Tip: Zie jij feloranje lippen niet zitten? Dep de lipstick dan met je vingers op je lippen voor een subtiele hint of orange.

 

2. Oranje oogschaduw

Laat blauwe of bruine ogen spreken door oranje oogschaduw. Breng de oogschaduw aan met een fluffy oogschaduwkwast, zo blendt de oogschaduw mooi in het ooglid en ziet het er niet too much uit. Hoeveel je oranje laat knallen, bepaal je zelf aan de hand van het aantal laagjes dat je aanbrengt. Voor een mooie blended oogschaduwlook combineer je de oranje oogschaduw met crème, bruin en/of goud! Breng ten slotte zwarte eyeliner langs de wimperrand aan om de oranje oogschaduwlook nog mooier te maken en eruit te laten springen. En vergeet de mascara niet!


Beeld: Instagram @lorealmakeup
 

3. Blush, blush, blush

De meest subtiele manier om je oranje look compleet te maken is een oranje of peachy blush! Breng het aan op de appeltjes van de wangen voor een subtiele blos. Vervaag de kleur goed voor een natuurlijk resultaat. Bovendien kun je de blush ook mooi combineren met een oranje lipkleur, als je durft.

Tip: gebruik een oranje lipstick als blush om te zorgen dat je lippen matchen met je wangen.

5 manieren om oranje make-up te dragen op Koningsdag

4. Eyeliner

Durf je het aan om uit te pakken met Koningsdag of een avondje uit? Ga dan voor een feloranje eyeliner. Zet een wing langs je bovenste wimperrand of vervaag juist een oranje oogpotlood onder je ogen à la Doutzen Kroes. Heel cool in combinatie met oranje details van je outfit en eventueel je oranje nagellak!

5. Wees creatief met nagellak

Oranje nagels is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt met Koningsdag, maar je kunt véél creatiever zijn. In plaats van je nagels helemaal oranje te kleuren, kun je ze ook een accent geven in de vorm van een streepje of stipje. Voor de echte crea bea's onder ons, pak er een penceeltje bij en teken een oranje kroontje op je nagel. Als er een dag is om eens flink uit te pakken, dan is het wel Koningsdag! En mocht je al genoeg oranje hebben verwerkt in jouw make-up, dan kun je altijd nog gaan voor de kleuren van de vlag: rood, wit en blauw. Ben jij er al uit wat jouw outfit & make-up look voor Koningsdag 2018 gaan zijn?

 

Beeld: L'Oréal Paris, Instagram @lorealmakeup

Deel dit artikel
Back to top