Oogmake-up

Door deze dingen te doen wordt jouw oogschaduw look nóg mooier

Door deze dingen te doen wordt jouw oogschaduw look nóg mooier

Een oogschaduw look maken is soms niet zo makkelijk, vooral als je een beginner bent. De kleuren kunnen te donker uitvallen, de pigmentatie van jouw oogschaduw kan tegenvallen of je hebt uiteindelijk niet de look gecreëerd die jij in gedachten had. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, make-up moet leuk zijn en je wilt het mooiste resultaat behalen.

Heb je het gevoel dat jij voor jouw oogschaduw looks wel een beetje hulp kan gebruiken? Dan hebben wij een aantal tips voor jou. 

Primer

Primer is en blijft belangrijk. Zodra de ondergrond van jouw oogschaduw één kleur heeft en je geen verkleuringen ziet, van bijvoorbeeld adertjes, dan zullen de tinten van jouw oogschaduw een stuk mooier zitten. Ook is primer erg belangrijk voor de houdbaarheid van jouw look. Zodra jij op 'naakte' oogleden de kleuren aanbrengt, zullen deze sneller vervagen. 

Eyes first

Zodra jij jouw make-up look gaat aanbrengen, is het altijd belangrijk om te beginnen bij het aanbrengen van jouw oogschaduw. Wanneer jij eerst jouw foundation aanbrengt, zal er veel oogschaduw op jouw wangen vallen en jouw basis verpesten. Ook kan je wanneer jij foutjes maakt bij het aanbrengen van jouw oogschaduw deze een stuk makkelijker wegvegen, zonder dat je daarbij jouw concealer of foundation wegveegt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL BEAUTY (@chanel.beauty) on

Blenden, blenden en nog eens blenden

Zoals veel make-upartiesten zeggen: blending is key, ook wat betreft oogschaduw. Je wilt natuurlijk geen harde lijnen in jouw oogschaduw look. Daarom is het blijven blenden van de kleuren erg belangrijk. Zo krijg je het mooiste effect.

Begin met een basiskleur

Wanneer jij na jouw primer de eerste kleur op jouw ooglid wilt aanbrengen, is het belangrijk dat deze niet al te donker is. Het is namelijk de basis van jouw hele look. Zodra jij begint met een donkere kleur is het ontzettend moeilijk om vanuit hier nog goed te kunnen blenden, vooral wanneer je daarna lichte kleuren wilt gebruiken. Begin dus altijd met een lichte kleur en werk toe naar de donkere.

Goede kwasten

Een goede oogschaduw kwast kan jouw look maken of breken. Zodra jij een stijve kwast gebruikt, is het onzettend lastig om hier goed mee te kunnen blenden. Zorg daarom voor een zachte, fluffy kwast. Ook is het fijn om verschillende te gebruiken, zodra jij een kwast gebruikt voor een donkere kleur kun je die ook gebruiken voor de andere donkere kleuren maar niet voor de lichte. Zo mix je alle kleuren op de kwast al door elkaar en dat wil je natuurlijk niet. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top