Beauty

De beste oogschaduwkleur voor jouw oogkleur

De beste oogschaduwkleur voor jouw oogkleur

Soms willen we wel oogschaduw op doen, maar weten we niet welke kleur we moeten gebruiken. Wat past nou mooi bij de kleur van jouw ogen? En hoe breng je het op de juiste manier aan? Er zijn zeker geen vaste regels, maar wij geven hier advies!

 

Deze oogschaduw staat het beste bij jouw ogen

Blauwe ogen - Heb je blauwe ogen? Ga dan voor lichte neutrale kleuren, zoals champagne en koraal. Deze kleuren benadrukken de glinstering in je ogen, maar ze leiden niet af. Bruintinten doen het voor blauwe ogen ook goed. Je kunt harde kleuren beter vermijden!

Grijze ogen - Een zeldzame kleur! Grauwe kleuren doen het goed voor grijze ogen. Denk aan mistig grijs of zilverachtig blauw.

Groene ogen- Jouw ogen zijn al natuurlijk licht. Paars zorgt ervoor dat jouw groene ogen eruit knallen.  Perfect voor een avondje uit, maar overdag heb je al genoeg kleur aan glanzend bruin, mokkabruin of taupe.

Bruine ogen - Met bruine ogen kun je veel kanten op, maar tinten als zalm en bronsachtig goud accentueren mooi. Voor wat extra intensiteit kun je blenden met een beetje zwarte oogschaduw.

Donkerbruine ogen - Wil je dat jouw donkerbruine ogen wat groter lijken? Probeer dan tinten te gebruiken als paars, zilver en chocolade.

How to

Oogschaduw hoeft helemaal niet heel intens te zijn. Een klein beetje oogschaduw kan al een mooi effect geven. Bovendien is het helemaal niet zo moeilijk om aan te brengen als het lijkt. Dit zijn de drie eenvoudige stappen naar perfect opgemaakte ogen: 

1. Je begint bij je binnenste ooghoek. Hier breng je een hele lichte oogschaduwkleur aan, ook wel highlighter genoemd. Dit breng je ook onder je wenkbrauw aan op je wenkbrauwbot.

2. Kies nu een iets donkerdere kleur uit en breng dit aan op je bewegende ooglid. Blend deze kleuren zodat ze goed in elkaar overlopen. Dit doe je door met je kwast heen en weer te gaan. 

3. De meest donkere kleur breng je aan op de buitenkant van je ooghoek, de Outer-V. Ook bij deze stap is de sleutel tot succes: blend it!

 

Musthave oogschaduwpalette

Nu je dit weet, kan je vast niet wachten om aan de slag te gaan met oogschaduw. En hoe fijn is het dat er al paletten bestaan waarbij je gelijk meerdere kleuren kan gebruiken en proberen? Zo bestaat La Palette Nude al, een palette met tien nude- en bruintinten, maar deze heeft vanaf nu twee zusjes. L’Oreal Paris introduceert: La Palette Rosé en La Palette Ombrée. Twee prachtige oogschaduwpaletten waarbij Ombrée ideaal is voor een avondje uit en Rosé perfect voor overdag.

Day LookL'oreal-La-Palette

Van 9.00 tot 17.00 uur werken op kantoor of een lange dag school? No worries. Creëer een natuurlijke ‘woke up like this’ look met La Palette Rosé. Met dit lichte make-up palette verdoezel je in een handomdraai dat je een zware nacht hebt gehad. Een lichte kleur in je ooghoeken en op je wenkbrauwbot zorgt voor een frisse uitstraling.

Night LookL'oreal-La-Palette-Ombree

Ga je voor de zwoelere avondlook? La Palette Ombrée is all you need. Geef je bewegende ooglid een wat lichtere kleur en zet je arcadeboog donkerder aan. Blend it all voor extra diepte in je ogen! La Palette Ombrée heeft hiervoor 10 prachtige verschillende kleuren. Van beige tot zwart/donkerblauw en van glanzend tot mat.

De paletten komen beide weer in een luxe doosje met spiegel en tweezijdig dun foamkwastje met aan één zijde een blend kwastje.

Ga jij deze looks uitproberen? Laat het ons weten!

Deel dit artikel
Back to top