Fashion

BEWEZEN! Dit is de allerlelijkste kleur ter wereld

Heb je je ooit afgevraagd wat nou officieel de lelijkste kleur op aarde is? Nou, wij in ieder geval niet, maar dankzij een recent onderzoek is het ineens wereldwijd bekend wat de lelijkste kleur ooit is. Hint: het doet ons denken aan modder. 

Het gaat allemaal om de kleur Pantone 448 C, ook wel bekend als 'opaque couché'. Het is een soort rioolwater-groene kleur die wordt beschreven als 'dood', 'vies' en 'teer'. Toch heeft deze kleur ook een goede kant. In 2012 huurde de Australische overheid een onderzoeksbedrijf in genaamd Gfk Bluemoon, die moesten uitvinden wat de lelijkste en vieste kleur zou zijn voor op sigarettenpakjes. Nou, deze dus.

Het onderzoek kostte wel meer dan 3 maanden, maar uiteindelijk kwamen ze dus op deze kleur die perfect zou zijn om sigaretten nóg onaantrekkelijker te maken. Donkerbruin werd tweede, en ook limoenkleur, wit, beige, donkergrijs en mosterd staan hoog bovenaan. 

Toch vinden wij het wel meevallen. Wat dacht je namelijk van een strakke jurk of pantalon in die kleur? Zou nog best stylish kunnen staan, als je het ons vraagt. Wat vind jij ervan?

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top