Beauty

Zo kies je de juiste kleur voor jouw wenkbrauwen

Zo kies je de juiste kleur voor jouw wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn voor veel het belangrijkste onderdeel van hun make-up routine. We willen de goede vorm en de juiste kleur. Jammer genoeg blijkt dit laatste vaak erg lastig te zijn. Je wilt dat je wenkbrauwen opvallen maar je wilt er ook natuurlijk en verzorgd uitzien. Hoe kies je eigenlijk de juiste kleur?

Vaak kiezen mensen ervoor om een donkere kleur te gebruiken voor hun wenkbrauwen. Pas daar mee op, door een te donkere kleur kun je een harde uitstraling krijgen. Tegelijkertijd geven wenkbrauwen je gezicht definitie dus wil je ook niet een te lichte kleur gebruiken. Lees hieronder welke kleur het beste bij jouw past.

Blondines

Blondines hebben voor hun wenkbrauwen een donkerdere kleur dan hun haarkleur nodig. Je wilt natuurlijk wel dat je wenkbrauwen gezien worden. Kies er daarom voor om één tot hoogstens drie tinten donkerder te gaan dan je eigen haarkleur. Voor de blondines is het ook belangrijk dat je kiest voor een koele tint, zoals een askleur in plaats van een kleur met een warme ondertoon. Zo voorkom je wenkbrauwen die oranje ogen.

Brunettes

Voor de brunettes is het juist wel een goed plan om een kleur te kiezen die één of twee tinten lichter is dan jouw eigen haarkleur. Aangezien jouw haar al donker is, maakt een lichtere kleur wenkbrauw een mooie combinatie. Ook creëer je hierdoor een zachtere uitstraling. Heb je zwart haar? Ook dan kan je beter gaan voor een donkerbruine tint dan voor zwart.

Redheads

Voor onze roodharige dames geldt bijna dezelfde tip als voor de blondies. Alleen is het belangrijk dat je de koele tint in ruilt voor een warme tint. Ga dus voor een kleur die maximaal drie tinten donkerder is dan jouw haar met een warme ondertoon.

Nu je weet welke kleur je nodig hebt voor jouw wenkbrauwen kan je verder met de volgende stap, de vorm! Lees hier hoe jij volle en natuurlijke wenkbrauwen creëert. 
 

Beeld: Instagram, @lorealmakeup

Deel dit artikel
Back to top