Beauty

De beste make-up tips voor blondines

De beste make-up tips voor blondines

Blondes have more fun!  Blondine zijn is geweldig. Want wie blond is krijgt vaak aandacht. Maar wist je dat niet alleen je haar, maar ook je make-up ervoor kan zorgen dat niemand meer om je heen kan? Here's how!

1. Oogmake-up

Het motto voor oogmake-up: Less is more! Een fel kleurtje, zoals barbieroze of dieppaars, staat vaak te heftig bij een blondine. Pastelkleuren werken veel beter. Zachte tinten zoals roze en lila doen het goed bij een huid met een grijze of bruine ondertoon. Ben je goudblond? Dan staan mauve en magenta tinten ook heel mooi.

Meiden met asblond haar kunnen beter kiezen voor een bruine oogschaduw. Deze zorgt namelijk voor een mooie glow en voorkomt een bleek gezicht. Ook champagne- en goudkleurige oogschaduws staan je goed. Breng deze aan net onder je wenkbrauwen. Zilver en parelmoerachtige kleuren kun je beter vermijden. 

Een smokey eye als blondine hoef je zeker niet uit de weg te gaan, maar kies wel voor bruin of grijstinten. Zwarte oogschaduw kun je als blondine beter vermijden. 

2. Wenkbrauwen

Ben je blond, dan ben je vaak ook gezegend met lichte wenkbrauwen. Wil je je wenkbrauwen bijtekenen, ga dan dan voor een wenkbrauwproduct met een lichtgrijze of bruine ondertoon. Veel cosmeticamerken hebben wenkbrauwpotloden speciaal voor blondines, zoals het Brow Artist Xpert wenkbrauwpotlood van L'Oréal Paris. 

make-up tips blondines

3. Gezicht

Roze tinten laten blondines stralen. Heb je lichtblond haar? Dan passen lichtroze tinten perfect bij jou. Meiden met goudblond haar worden vaak knapper van perziktinten. Ben je donkerblond? Ga dan voor een roze tint met een bruine ondertoon, omdat lichtroze te zacht voor je is. Vergeet niet dat blonde vrouwen vaak wat bleekjes lijken door terracotta en kopertinten. Breng bronzers dus aan met beleid! 

4. Lippen

Net als roze op het gezicht doet roze het bij blonde vrouwen ook goed op de lippen. Roze tinten met een beige of bruine ondertoon staan het mooist bij vrouwen met licht goudblond haar. Platina blonde dames worden knapper van diepe roodtinten met een blauwe ondertoon of roze. 

 

Beeld: Instagram @lorealhair, @lorealhair

Deel dit artikel
Back to top