Oogmake-up

5 make-up tips voor meiden met groene kijkers

5 make-up tips voor meiden met groene kijkers

Nu we de beste make-up tips voor vrouwen met blauwe en bruine ogen op een rij hebben gezet, mag een lijstje met tips voor meiden met groene ogen natuurlijk niet ontbreken. Sterker nog: onze vierkoppige Trend Alert redactie bestaat voor 100% uit green eyed girls, dus we spreken uit ervaring...

1. Taupe Shadow

Hou je van neutrale kleuren? Dan kun je het beste kiezen voor taupekleurige oogschaduw. Hoe warmer de ondertoon, hoe flatterender de kleur. Asbruin staat je dan weer minder goed. 

2. Purple Rain

Een kleur die je ook aan je make-up stash moet toevoegen? Paars! Deze kleur staat mooi bij iedere oogkleur, maar werkt vooral goed met groen. Dat komt doordat groen complementair is aan rood. Iedere oogschaduw met een rode ondertoon zorgt er dus voor dat je groene ogen nog beter tot hun recht komen.

3. Black Liner

Zwarte eyeliner voor de hand liggend? Hear us out! Zwart mag dan een klassieker zijn die goed past bij iedere oogkleur, bij groene ogen werkt hij net even wat beter voor het creëeren van een verleidelijke look.

groene ogen makeup

4. Golden

Veel groene ogen zijn gezegend met kleine gouden vlekjes. Een goudkleurige oogschaduw brengt deze vlekjes naar voren en het gevolg daarvan: heldere ogen. Zeker als je ogen zich aan de lichte kant van het groene spectrum bevinden moet je eens met goudkleurige oogschaduw experimenteren...

5. Metallic green

Sluit ook groen niet meteen uit. Als je een kleur uit dezelfde familie als je eigen oogkleur gebruikt, is het belangrijk om te spelen met textuur. Een glanzende of shimmerende groene oogschaduw laat je ogen spreken. 

 

Beeld: Instagram @lorealmakeup, @irinashayk

Deel dit artikel
Back to top