Beauty

Zo voorkom je dat je concealer uitdroogt

Zo voorkom je dat je concealer uitdroogt

Als je ons vraagt één make-up product te noemen waar we niet zonder kunnen dan is dat zeer waarschijnlijk concealer. De redder in nood bij donkere kringen onder de ogen. Maar helaas, concealer wil nog wel eens de eigenschap hebben om in de lijntjes te trekken of uit te drogen. Wat je daaraan doet? Wij geven 5 tips!

1. Hydrateer

Hydrateren is key! Door je huid goed in te smeren met een dagcrème (en oogcrème) voorkom je dat de concealer een droog effect krijgt. Op een goed gehydrateerde huid blijft make-up namelijk veel beter zitten. 

2. Poederen

Nadat je je concealer hebt aangebracht fixeer je deze met een beetje poeder. Door poeder aan te brengen óver je concealer voorkom je dat de concealer in de lijntjes trekt en daardoor blijft hij langer op zijn plek zitten. Wees wel zuinig met je poeder...

3. De juiste plek

De plek waar je je concealer aanbrengt is ook van belang. De meest donkere plek bevindt zich vaak in het driekhoekje bij je binnenste ooghoek, dus focus je daarop. De huid hier is vaak ook wat gladder en minder rimpelig. Breng hem niet te dicht onder je onderste wimperrand aan, daar heeft concealer vaak de neiging om uit te drogen. Schiet je toch uit, dep dan met een wattenstaafje en een beetje make-up remover om de overtollige concealer te verwijderen. 

4. Vloeibare variant

Ook de textuur van je concealer heeft invloed op het wel of niet uitdrogen van je concealer. Een vaste concealer wordt vaak snel droog, omdat deze minder flexibel is en zich kan hechten aan de plooien van je huid. Kies dus voor een vloeibare variant met een lichte en crèmige textuur. 

5. De juiste tools

Gebruik een smalle, puntige synthetische kwast om de concealer aan te brengen om de plekken waar je een donkere schaduw ziet en dep vervolgens met je vingertoppen. De warmte van je huid smelt het product waardoor de concealer goed in de huid blend. 

 

Ken jij nog meer make-up tips tegen het uitdrogen van je concealer? Laat het ons weten!

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top