Face & Sculpting

Dit is hoe je verschillende kleuren concealer gebruikt

Dit is hoe je verschillende kleuren concealer gebruikt

Concealer is het geheim van een wakkere blik en een egale, stralende huid. Het lijkt slechts een klein onderdeel van je beauty routine, maar de impact is groots... mits je het goed doet. Belangrijk is dat je weet waar en hoe je concealer aanbrengt en in welke kleur! Wij leggen het je uit.

Concealers worden over het algemeen gebruikt voor het camoufleren van oneffenheden. Denk hierbij aan acne, roodheid, pigmentvlekken, littekens en donkere kringen. Maar je kunt er nog veel meer mee, zoals het shapen of highlighten van je gezicht of het verzachten van lijnen. Klinkt allemaal ideaal, nietwaar? Maar er zit wel een gebruiksaanwijzing aan concealers. Gebruik je bijvoorbeeld een vloeibare of cream concealer? Hoe breng je het aan en waar breng je het aan? Waarom bestaan er groene en paarse concealers? Je leest het allemaal hier. 

 

Concealer palette: welke kleur gebruik je waar?

Hoe breng je het aan?

Je hebt verschillende soorten concealers, namelijk vloeibare concealers en concealers met een crèmetextuur. Crème concealers zijn geschikt voor de normale, gecombineerde en droge huid. Deze dekken ook beter. Vloeibare concealers zijn daarentegen ook voor de vettere huid geschikt, maar ze zijn wat dunner en dekken hierdoor minder. 

Het verschil zit hem daarnaast in het aanbrengen. Concealer druk je altijd in de huid in plaats van het uit te smeren. Je wilt tenslotte iets wegwerken, dus je wilt dat het product dekt en niet wordt uitgesmeerd. Gebruik voor vloeibare concealers een kwastje of je vinger om het product in de huid drukken en maak een deppende beweging. Gebruik bij voorkeur je ringvinger, dit is de zwakste vinger. Cream concealers kun je het best even opwarmen op de bovenkant van je hand, zodat het met de huid versmelt. Gebruik tenslotte een beautyblender sponsje om zachtjes op de plek te drukken. Zo ziet het gebied er natuurlijker uit doordat het sponsje de poriën immiteert. 

Welke kleur concealer heb ik nodig?

Gebruik je concealer om alleen kleine plekjes weg te werken zonder er vervolgens foundation overheen aan te brengen? Gebruik dan een concealer in de kleur van je huid. Ben je van plan foundation over de concealer aan te brengen? Kies dan een concealer die twee tinten lichter is dan je huid.

Er verschijnen ook steeds meer color correct concealer palettes in de make-upschappen. Hiermee kun je de kleur in je gezicht corrigeren. Het effect van kleurcorrigerende concealer is het mooiste met een foundation of een bb/cc cream eroverheen. Welke kleur gebruik je waar(voor)? We leggen je het hieronder uit, op basis van het traditionele kleurensysteem. Je gebruikt namelijk complementaire kleuren, zie de afbeelding hieronder. 

Zo gebruik je verschillende kleuren concealer
Perzikkleur: Gebruik voor blauwe kringen en zichtbare adertjes onder de ogen bij voorkeur een perzikkleurige of oranje concealer.
Geel: Voor paarse kringen onder je ogen gebruik je een concealer in een gelige kleur. 
Paars: Paarse concealer gebruik je om een grauwe en doffe huid weer te laten stralen. 
Groen: Een groenkleurig product is ideaal voor het neutraliseren voor rode plekjes of vlekjes, adertjes en puistjes.

Wil jij aan de slag gaan met kleurcorrectie? Het Infallible Total Cover Concealer Palette van L’Oréal Paris is een musthave voor elke beauty lover. Het multifunctionele palette bestaat uit meerdere kleuren die elke imperfectie perfect verbergen tot wel 24 uur lang. Het palette bestaat uit drie beige kleuren, paars en groen, waarmee je elke imperfectie zonder moeite verdoezeld.

Concealer palette: welke kleur gebruik je waar?

Waar breng je het aan?

Je bepaalt natuurlijk helemaal zelf waar je concealer aanbrengt. De meest voor de handliggende plekken zijn onder de ogen en de plekjes die je wilt camoufleren. Maar er zijn meer plekken waar je het misschien niet zo snel zou aanbrengen, toch kan het een wereld van verschil zijn en voor een heuze transformatie zorgen, namelijk:

BUITENSTE OOGHOEKEN

Breng concealer aan van de buitenste ooghoek tot aan het wenkbrauwbot. Dit geeft het effect van een wakkere blik, ookal ben je het misschien nog niet helemaal ;). Dit kun je doen in dezelfde kleur van je huid of een tint lichter om het gebied, net zoals je met je wallen doet, iets op te lichten.

OOGLEDEN

Breng wat concealer in de kleur van je huid aan op jouw oogleden op de dagen dat je geen make-up draagt. Dit verdoezeld kleuren en tonen die ervoor zorgen dat je er moe uitziet. Oogleden zijn dun en vaak (helaas) niet egaal. Het antwoord: concealer. 

Neus

Dit is een truc waar je ons dankbaar voor gaat zijn: dep wat concealer in de kleur van je huid rond je neusvleugels en op de neusmondplooi, die vooral zichtbaar worden wanneer je lacht. Het maakt de lijnen zachter en licht het geheel wat op, wat eigenlijk werkt als een real life filter. Probeer maar! 

Mond

Wanneer we moe zijn hebben we sneller last van rode vlekjes rond de neus. Ook het gebied rond de mond is hier gevoelig voor. Breng naast de mondhoeken ook een laagje groene concealer aan en je hebt meteen een egalere huid en een fris gezicht. Draag je graag rode of donkere lipstick? Breng dan een lichte concealer aan rondom je lippen, zo benadruk je de vorm van jouw mond.

JUKBEENDEREN

Je kunt een beige kleur die iets lichter is dan jouw eigen huidskleur gebruiken als een natuurlijke highlighter. Dep de concealer op je jukbeenderen, neus, onder de wenkbrauwen, voorhoofd en kin. 

Concealer palette: welke kleur gebruik je waar?

 

 

Beeld: L'Oréal Paris, Trend Alert
Deel dit artikel
Back to top