Face & Sculpting

Last van wallen? Met deze concealer tips zie je er niks meer van

Last van wallen? Met deze concealer tips zie je er niks meer van

We hebben allemaal wel eens een slechte nacht. Je hebt te weinig of slecht geslapen en dus wordt je wakker met wallen. Deze kun je gelukkig gemakkelijk wegwerken met make-up! Met deze tips zie jij niks meer van jouw wallen!

Tip #1: Colour correct

Colour correcten kan erg ingewikkeld zijn. Je hebt er een basiskennis van kleurentheorie voor nodig, maar wij leggen het je met alle liefde op een simpele manier uit. Wallen zijn vaak een beetje grijzig van kleur. De juiste corrector kleur voor dit specifieke probleem is een warme tint. Voor een lichte huid raden we aan om een perziktint te gebruiken. Voor een diepere huidskleur kun je rood proberen. Speel een beetje met verschillende tinten om erachter te komen welke het beste matcht voor jou. Wij zijn fan van dit corrector palletje van NYX. Je kunt je corrector ook DIY'en. Dit doe je door een beetje crème blush te mengen met je concealer. Pas de hoeveelheid blush aan om de juiste kleur te krijgen. Dit is ook een handige manier om een blush te gebruiken die je eigenlijk niet zo mooi vindt.

Tip #2: Gebruik twee verschillende kleuren concealer

Voor concealer wordt vaak aangeraden om een kleur te gebruiken die lichter is dan je eigen huidskleur. Dit zorgt voor een brightening effect en dient ook als een highlight. We gaan je niet vertellen om hiermee te stoppen, want het effect hiervan is prachtig. Wel raden we aan om een concealer te gebruiken die wel aansluit op jouw huidskleur voor over je wallen. Als je een lichtere kleur aanbrengt op de wallen, accentueert dit het probleem juist meer dan dat het de wallen bedekt. Combineer daarom twee kleuren. De kleur die matcht gebruik je om je wallen te bedekken, en de lichtere kleur gebruik je om te highlighten. 

Tip #3: Vervaag je concealer niet direct

Als je bezig bent met je make-up, vervaag je je producten waarschijnlijk direct nadat je ze hebt aangebracht. Maar met concealer zouden we juist aanraden om het even te laten drogen voordat je gaat blenden. Als je dit doet, krijgt de concealer namelijk meer dekking. Laat de concealer dus eventjes zitten voordat je gaat blenden en doe bijvoorbeeld even snel je wenkbrauwen tussendoor. Gebruik een nat gemaakte spons om je concealer te blenden om te voorkomen dat je huid er droog uit gaat zien. Als je wallen wil bedekken, is dit zeker handig om te doen. Dat extra beetje dekking kan een enorm verschil maken.

Tip #4: Gebruik een brightening poeder

Zodra je concealer erop zit, kun je het afpoederen. Je kunt het beste een doorzichtige poeder gebruiken om ervoor te zorgen dat je concealer goed blijft zitten. Ga hier daarna nog even overheen met een brightening poeder om de huid een beetje op te lichten. Probeer hiervoor bijvoorbeeld eens de Contour Kit van Anastasia Beverly Hills. Zo zie je er stralend en wakker uit en zal niemand ooit weten dat jij die nacht totaal niet hebt geslapen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top