Gezichtsverzorging

Door dit ding in je huis kun je een uitgedroogde huid krijgen

Door dit ding in je huis kun je een uitgedroogde huid krijgen

Is your skin not skinning dezer dagen? Oftewel, probeer je van alles om je huid weer een beetje op de rit te krijgen, maar werkt niks? Blijft je skin droog ondanks de vijf potten vaseline die je er dagelijks op smeert, of knipper je met je ogen en zitten er opeens drie puistjes op je kin? Een huid die niet meewerkt met hoe je het wil is natuurlijk vreselijk. Je probeert allerlei dingen, maar wist je dat je door dít ding in huis een hele uitgedroogde huid kan krijgen?

Het spreekt misschien voor zich, maar dit kan echt al een heel verschil maken...

Hierdoor kan je huid uitgedroogd raken

Een uitgedroogde huid hebben is nooit fijn. Niet alleen ziet het er niet zo prettig uit, het voelt ook nog eens niet fijn. Je wil gewoon een glanzende, gehydrateerde huid hebben, maar if your skin is not skinning... Dan is het best nog moeilijk om dat voor elkaar te krijgen. Je denkt misschien dat het hormonen zijn of dat je dieet wel wat beter kan. Maar, het kan dus ook aan iets heel anders liggen: namelijk de luchtvochtigheid in je huis.

Zo zit dat in elkaar

Met de kou waarin we nu verkeren (lente, graag) houden we het liefst onze ramen en deuren zo lang dicht als het kan en naar buiten gaan doen we liever ook niet. Toch kan er een groot probleem ontstaan wanneer je je ramen bijvoorbeeld heel weinig opent. Namelijk, de luchtvochtigheid daalt. Je krijgt een droge atmosfeer in huis, wat dus, jawel, ook jouw huid droog maakt.

Vooral bij slecht geïsoleerde huizen kan de droge lucht makkelijk in je huis ontstaan. Dat kan komen door slechte afdichtingen rondom ramen en deuren of bijvoorbeeld bij je muren in je slaapkamer of op zolder. Belangrijk is in ieder geval dat je de luchtvochtigheid in je huis omhoog weet te krikken. We hebben voor je op een rij gezet hoe je dit het beste kunt doen. 

Zo maak je de lucht vochtiger in je huis

Er zijn verschillende manieren om de lucht in je huis vochtiger te maken. Dat klinkt misschien niet zo best, maar een droge lucht = droge huid. En daar wil je natuurlijk van af!

1. Ook meteen de belangrijkste: zet vaker je raam open. Het liefst elke ochtend eventjes, zodat je huis goed kan doorluchten.

2. Koop een luchtbevochtiger. Kun je de kou écht niet aan? Dan kan dit middeltje een handje helpen.

3. Koop luchtzuiverende planten voor in je huis.

4. Zet emmertjes met water neer in je huis (ja, werkt echt). 

5. Zet je verwarming altijd uit! Dit maakt de lucht namelijk ontzettend droog. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top