Gezichtsverzorging

Dit is hoe je oogcrème eigenlijk moet aanbrengen

Dit is hoe je oogcrème eigenlijk moet aanbrengen

Het lijkt zo gemakkelijk: oogcrème aanbrengen. Maar eigenlijk doen we maar wat. We kwakken wat op ons gezicht en wrijven dit vervolgens uit. Maar waar we niet aan denken? Dat we op deze manier de tere huid rond onze ogen in zowat in alle richtingen trekken en dát is nou juist niet zo verstandig als je rimpels probeert te voorkomen. Hoe het wel moet? Dat lees je hier!

 

1. Breng oogcrème alleen aan op het bot rond je oog 

Druk voorzichtig op de huid onder de ogen totdat je het bot net aan de bovenzijde van het jukbeen hebt gevonden. Dit is het gebied waarvoor oogcreme ontwikkeld is. Je kunt je crème ook nog op het bot aan de bovenzijde van je oog aanbrengen.

 2. Breng de crème niet te dicht bij de wimperrand aan

Iedere keer als je met je ogen knippert tillen je wimpers microscopisch kleine hoeveelheden van je oogcrème op. Uiteindelijk komt dit in je ogen terecht en dat kan zorgen voor irritaties en onnodige wallen. 

oogcreme aanbrengen doe je zo
 

3. Gebruik altijd je ringvinger

Je ringvinger heeft de zachtste aanraking en zet de minste druk op de huid. Breng de crème aan met kloppende bewegingen.

 

4.  Gebruik niet te veel

Oogcrème verplaatst zich heel gemakkelijk. De crème die je royaal over je oogleden smeert komt snel in je ogen terecht omdat deze nergens anders heen kan. Breng dus een speldenknopje aan op je vinger.

5.  Vermijd vette ingrediënten

Bij de aanschaf van een nieuwe crème kun je de volgende twee ingrediënten beter mijden: olie en vaseline. Oliën verzwaren het huidweefsel en na verloop van tijd kunnen ook je elastinevezels verzwakken wat zorgt voor vroegtijdige rimpels. Olie en vaseline lopen tijdens je slaap ook in je ogen, waardoor je 's ochtends sneller wakker wordt met gezwollen ogen.

 

Breng jij je oogcrème aan op de juiste manier?

Beeld: Instagram @lorealskin

Deel dit artikel
Back to top