Gezichtsverzorging

5 manieren om een koortslip zó snel mogelijk te stoppen

5 manieren om een koortslip zó snel mogelijk te stoppen

Er is niets vervelender dan met een lip vol blaasjes of een korst naar het werk te vertrekken. Ze creëren een hoop ongemak en schaamte en niemand wordt er gelukkig van. Zo kunnen deze vervelende korstjes meer dan een week rond onze lippen hangen en is het afwachten wanneer ze zo snél mogelijk weer zijn vertrokken.

Jarenlang moesten we de koortslip gewoon hun gang laten gaan en liepen we dagen, misschien zelfs wéken met een vervelende pijn rond. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige en veilige manieren om de blaasjes effectief te stoppen of het genezingsproces te verkorten. De beste manier is natuurlijk om een koortslip voor zijn uitbraak aan te vallen. Hierbij is belangrijk dat je de juiste medicijnen bij de hand hebt om dit te kunnen uitvoeren.

Heb je deze medicatie niet zo snel bij de hand? Dan volgen hier een aantal fijne tips om zó snel mogelijk van je koortslip af te komen!

1 van 6

1.  Gebruik een ijsblokje bij het eerste teken van uitbraak

Denk je een uitbraak te voelen aankomen en begint er een lichte jeuk op je gezicht te ontstaan? Dan is het niet zo’n gek idee om bij dit tintelende gevoel dírect een ijsblokje bij de hand te hebben. Zodra je het ijsblokje over de juiste plek begint te wrijven, zal dit ervoor zorgen dat de ontwikkeling van de zweer zal stoppen. De koude schok die het plekje krijgt zal namelijk de zenuwuiteinden verzachten.

1 van 6
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top