Gezichtsverzorging

De jaderoller, wat is het en waarom heb je het nodig?

De jaderoller, wat is het en waarom heb je het nodig?

Het is je vast niet ontgaan dat er steeds meer trends komen op het gebied van gezichtsverzorging. Zo ook de jaderoller. Maar wat is die gezichtsroller nou? En, het belangrijkste, wat doet het voor ons? 

Ze zijn overal op Instagram te vinden en beautyguru's kunnen er geen genoeg van krijgen. Op het eerste oog lijkt het weer één van de vele trends, maar volgens menig influencer blijkt het toch écht te werken.

Wat is het?

De gezichtsrollers worden gezien als een massage voor je gezicht. Ze worden ook wel jaderollers genoemd, aangezien ze gemaakt worden van halfedelstenen zoals jade of rozenkwarts. Deze edelstenen staan voor schoonheid, duurzaamheid en zeldzaamheid.

De zeldzame stenen worden vaak verwerkt tot armbanden, kettingen of andere sieraden. En dus ook als gezichtsroller. De edelsteen jade, die het meest wordt gebruikt, blijkt van kleur te veranderen zodra het in aanraking komt met de huid. Ook heeft het een krachtige werking. De steen werkt kalmerend en stabiliserend bij negatieve gedachten en emoties als boosheid, verdriet, angst en irritatie. 

De rollers zien eruit als kleine verfrolletjes met in het midden de edelsteen, in een ovale vorm. De vorm zorgt ervoor dat je gemakkelijk rolt over de huid en het zacht aanvoelt. Aan de onderkant van de roller zit nog een edelsteen die een stuk kleiner is, zodat je deze gemakkelijk onder je ogen kunt gebruiken.

Wat doet het precies?

Als jij elke dag je gezicht een grondige massage geeft, met je handen, dan ben je één van de weinige. Veel mensen moeten er niet aan denken om voor het slapengaan, of juist s'ochtends, naast hun skincare routine zichzelf een massage te geven. Daar zijn we immers toch veel te moe voor? Daarvoor bestaan de jaderollers. 

Het rollen van je gezicht elke ochtend en/of avond heeft meer voordelen dan je zou denken. Naast de helende werking van de steen wordt het dus ook gebruikt om de huid van je gezicht een boost te geven. Het stimuleert de bloedsdoorloop, waardoor je huid meer gaat stralen en deze langzamerhand steviger aanvoelt. Ook vermindert het zwelling en zorgt het, op langere termijn, voor minder rimpels

Er zit wel een gebruiksaanwijzing bij de gezichtsroller. Het allerbelangrijkste: wat je ook doet, rol altijd omhoog. Niet omhoog en omlaag. Begin onderaan, bij je kaaklijn. Rol vijf keer omhoog en ga door naar je jukbeen. Zo werk je de roller omhoog tot je bij je wenkbrauwen aankomt. Rol plat over je wenkbrauwen (dit werkt immers ook goed bij hoofdpijn). Neem uiteindelijk ook je nek mee, die vergeten mensen vaak bij hun routine. Hoevaak je de roller gebruikt, is jouw eigen keuze. Je kunt hem 's avonds gebruiken maar ook tijdens je ochtendroutine. 

Waar koop je de roller?

Belangrijk om te weten bij het kopen van de rollers is dat veel websites goedkope varianten aanbieden maar deze zijn niet gemaakt van echte edelsteen. Vaak wordt een kunststof of glazen roller geverfd in de kleur van één van de edelstenen, zodat deze echt lijkt. Die hebben dus ook niet dezelfde werking op de huid. Houd er rekening mee dat een jaderoller ongeveer tussen de twintig en dertig euro kost. Websites die ze verkopen zijn bijv. The Coucou Club of Douglas.  

 
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top