Beauty

BEWEZEN: Een gezond eetpatroon gaat wel degelijk rimpels tegen

We gaan het niet ontkennen, wij houden zo hier en daar wel van wat lekkers en echte fitgirls zijn we dan ook niet. 'Suikervrij' leven is volgens een gezond eetpatroon niet voor ons weggelegd, maar na het lezen van dit onderzoek zijn we toch iets anders naar een gezond eetpatroon gaan kijken. Het schijnt namelijk dat een gezond eetpatroon niet alleen goed is voor je gezondheid, maar dat een gezond eetpatroon naast pukkeltjes ook rimpels tegengaat! Dat verandert de zaak...

Onderzoekers vanuit het Erasmus Medisch Centrum hebben research gedaan naar de relatie tussen voeding (bijvoorbeeld een gezond eetpatroon en een minder gezond eetpatroon) en de staat van de huid en de resultaten zijn op z'n zachtst gezegd interessant. Voor het onderzoek zijn 2700 ouderen onder de loep genomen, die een maand lang elke dag bijhielden wat ze aten. Vervolgens is de staat van de huid goed bekeken en daaruit blijkt dat een gezond eetpatroon wel degelijk een positief effect heeft.

Vrouwen die er een gezond eetpatroon op nahouden hebben langer een rimpelloze huid dan vrouwen die over het algemeen niet een gezond eetpatroon hebben. En, houd je vast, je kan zelfs rekenen op één derde minder lijntjes en rimpels als je een gezond eetpatroon hebt! Nu vraag jij je natuurlijk af wat er precies wordt verstaan onder een gezond eetpatroon en ook dat antwoord hebben we voor je. Eet veel groenten, fruit en vette vis, en weinig vlees, suikers en verzadigde vetten en je zit helemaal goed. Oh, en vermijd alcohol alsof het een sport is! 

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top