Gezichtsverzorging

Welke gezichtsbehandelingen bestaan er en welke is het beste voor jou?

Welke gezichtsbehandelingen bestaan er en welke is het beste voor jou?

Je huid wordt elke dag aangetast door de zon en vervuiling in de lucht. Het is daarom heel belangrijk om deze zo goed mogelijk te verzorgen. Hiervoor bestaan natuurlijk gezichtsverzorgingsproducten maar mocht je nog net iets meer willen doen dan bestaan er ook gezichtsbehandelingen die je erbij helpen.

Er zijn veel verschillende soorten gezichtsbehandelingen die ieder weer een andere werking hebben op je huid. Het is daarom belangrijk om goed te kijken welke behandeling het beste bij jouw huid past en waarvoor je een behandeling neemt. Het kan je huid laten stralen, acne tegengaan en je velletje gezonder maken. Maar, welke bestaan er eigenlijk en wat doen ze?

Een peeling

Wanneer jij je huid een boost wilt geven en deze weer jong wilt laten ogen is een peeling de perfecte behandeling voor jou. Tijdens deze peeling worden de dode huidcellen verwijderd en het maken van nieuwe cellen gestimuleerd. Hierdoor voelt je velletje glad en helemaal als nieuw aan. Alle vuile stoffen en dode huidcellen zijn namelijk verdwenen en alleen de nieuwe huid, die eronder ligt, is tevoorschijn gekomen. Dit gebeurt ook bijvoorbeeld wanneer je scrubt, maar daarbij zijn scrubs vaak niet erg natuurlijk. Bij een schoonheidsspecialiste gebruiken zij negen van de tien keer natuurlijke en fijne producten voor de peeling. 

Anti-aging facial

Heb jij wat fijne lijntjes of rimpels die je gladder wilt laten maken? Dan komen anti-aging behandelingen goed van pas. Tijdens deze behandelingen worden er producten en technieken gebruikt die het verouderingsproces vertragen, rimpels verminderen en je huid gladder maken. Er zijn heel veel behandelingen tegen veroudering, dit is dan ook één van de meest gekozen facialsZo bestaan er facials met gezichtsmassages, lichttherapie en lasertechnieken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kylie Skin by Kylie Jenner (@kylieskin) op

Acne behandeling

Een gezichtsbehandeling om acne te voorkomen is de nummer één gekozen facials. Vaak zijn mensen ten einde raad en weten zij niet meer wat zij tegen hun acne kunnen doen. Daarvoor gaan ze naar de schoonheidspecialiste en kiezen zij een behandeling die past bij hun vorm van acne. Ook hierin zijn verschillende opties te kiezen. Zo heb je:

1. Microdermabrasie

Deze behandeling is een intensieve behandeling waarbij de bovenste huidlaag voorzichtig wordt gescrubd, waarbij alle dode cellen verwijderd worden en er een nieuwe huid naar boven komt. Dit duurt ongeveer dertig minuten en hierna wordt je huid gehydrateerd met een crème, zodat deze niet uitdroogt. Je gezicht wordt gladder en krijgt een echte glow. Ook helpt de microdermabrasie behandeling tegen verkleuringen en acnelittekens in je gezicht. 

2. Decongesting

Decongesting wordt vaak gezien als de klassieke gezichtsbehandeling. Daarbij ligt het ontstoppen van de poriën centraal. De schoonheidsspecialiste gaat te werk door met haar vingers of een tool kleine puistjes te verwijderen. Dit is een stuk veiliger en hulpzamer dan wanneer jij zelf aan de slag zou gaan om bijvoorbeeld je puistjes uit te knijpen. De huid krijgt een gladde basis en alle 'oude' puistjes worden verwijderd.

3. LED-behandeling

Een LED-behandeling bestaat uit het reinigen van je huid door middel van een LED-machine. Deze straalt wit, rood en blauw infrarood licht uit. Vaak gebruiken specialisten een combinatie van de drie kleuren. Wit gaat diep en werkt op de toon van de huid, blauw dood de bacteriën en rood zorgt voor de aanmaak van collageen. Deze behandeling kies je als je vooral veel last hebt bij kleine puistjes.

Tot slot

Voordat je besluit een behandeling te kiezen, blijft het altijd belangrijk om eerst goed te overleggen met jouw schoonheidsspecialist. Vertel wat jouw doel is en hoe jij denkt dat jouw huid in elkaar zit. Vaak maken zij een scan van jouw gezicht waarbij jij deze beter leert kennen. Zo kunnen jullie samen de behandeling kiezen die het beste bij jou past.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top